loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Suriye önergesi

CHP'den Suriye önergesi
Tarih: 25.04.2013 - 17:19
Kategori: Siyaset

CHP'li Loğoğlu, Suriye’de ikinci yılını dolduran çatışmaların Türkiye’deki ekonomik ve sosyal etkilerinin belirlenmesi ve tespiti için araştırma komisyonu kurulmasını istedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye’de ikinci yılını dolduran çatışmaların başta güney illeri olmak üzere, Türkiye’ye yönelik ekonomik ve sosyal etkilerinin belirlenmesi ve tespit edilecek olumsuz etkileri en aza indirecek tedbirlerin araştırılması amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Loğoğlu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Suriye’de ikinci yılını dolduran ve yaklaşık 100 bin kişinin ölümüne, 1 milyon kişinin de sığınmacı konumuna düşmesine neden olan çatışmaların yeni boyutlar kazanarak devam ettiği belirtildi.

Suriye’deki durumun olumsuz etkilerinin bazı sektörlerde çok daha fazla hissedildiği ifade edilen gerekçede şöyle denildi:

“Nakliyat ve turizm de bu sektörlerden sadece ikisidir. Turizm ve nakliyat sektörlerimizde, Suriye’deki krizle bağlantılı olarak oluşan zararların ivedilikle tespit edilmesi önem taşımaktadır.

Suriye’deki çatışmaların ülkemizin ekonomisini ve vatandaşlarımızın huzurunu olumsuz olarak etkilediğine ilişkin ciddi şüpheler vardır. Bu nedenle, Suriye’deki çatışmaların ülkemizde yarattığı ekonomik ve sosyal tahribatı araştırmak ve bu kapsamda alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılması hayati bir önem arz etmektedir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları