loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den yeni Uludere Araştırma Komisyonu önerisi

CHP'den yeni Uludere Araştırma Komisyonu önerisi
Tarih: 29.05.2013 - 11:43
Kategori: Siyaset

CHP, yarın yeni bir ''Uludere Araştırma Komisyonu'' kurulmasını talebini TBMM gündemine getirecek...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “TBMM, araştırma komisyonu kurarak, hem gerçek failleri, hem de siyasi sorumluluğu ortaya çıkaracak bir çalışmayı, barışın inşası için gerçekleştirmek zorundadır” dedi.

CHP’li Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, “Uludere/Roboski Katliamı”nın unutturulmasına, üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. TBMM İnsan Hakları Komisyonu, bizim önerimizle kuruldu; ancak, AKP çoğunluğunun iradesiyle, faillerin ortaya çıkmasını engelleyen bir tutum aldı” dedi.

Uludere olayının faillerinin ortaya çıkarılmasının, barışın inşasının gerçek sınavı olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, “Bu mücadelenin bir adımı olarak yarın yeni bir Uludere araştırma komisyonu kurulması talebimizi TBMM gündemine getiriyoruz. Olayın bir katliam/yaşam hakkı ihlali olduğuna dair hiçbir değerlendirmenin yer almadığı raporun AKP’li üyelerce kabul edilmesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Uludere karanlık dehlizlerde kalmayacak’ sözünün samimiyetle söylenmediğini ortaya koymuştu” ifadesini kullandı.

Dolayısıyla Uludere olayının siyasi sorumluluğunun, hükümete ait olduğuna vurgu yapan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

“TBMM, araştırma komisyonu kurarak, hem gerçek failleri, hem de siyasi sorumluluğu ortaya çıkaracak bir çalışmayı, barışın inşası için gerçekleştirmek zorundadır. Bu nedenle, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun yapamadığı çalışmanın, Meclis çatısı altına yeniden, bir araştırma komisyonu vasıtasıyla gerçekleştirebilmesi için araştırma önergemizi, tartışmaya açacağız.

Bu katliamın sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadan, hiçbir yurttaş, ağır insan hakları ihlallerinin bir daha yaşanmayacağı inancına kapılamaz. Demokrasi, özgürlük, adalet ve barış için, kamuoyunu bir kez daha bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Dolayısıyla yeni komisyon önerimizi TBMM gündemine taşıyacağımız Perşembe günü (yarın) tüm yurttaşlarımızı Genel Kurulu dikkatle izlemeye ve sorumluların bulunması için mücadele etmeye çağırıyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları