loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li 95 milletvekili, Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı

CHP'li 95 milletvekili, Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı
Tarih: 01.11.2023 - 11:36
Kategori: Siyaset

CHP'li 95 milletvekilinden 38. Olağan Kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'na destek: Seçim sonuçlarını, lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Fatura sadece Kılıçdaroğlu'na kesiliyor.

CHP'li 95 milletvekili, hafta sonu yapılacak CHP'nin 38. Olağan kurultayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını "Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz" sözleriyle açıkladı.  

130 milletvekili olan CHP'nin 95 milletvekili, Meclis'te düzenledikleri basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'nun liderliğini desteklediklerini açıkladı. 

Basın açıklamasını, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptı. Akbulut açıklamasında, yenilenme sürecinin Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğine inandıklarını söyledi. 

Akbulut'un açıklaması şöyle:

"130 milletvekilinden 95'i olarak, 38. Olağan Kurultayımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik. 

Tarihimiz boyunca darbeler görmüş, kapatılmaya, sindirilmeye çalışılmış ama her seferinde ayakta kalmayı başarmış bir parti tarihine, hafızasına, geleneğine ve azmine sahibiz. 

Bugün CHP, yenilenen örgütleriyle, yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak rotada ilerlemesi kaçınılmazdır. 

CHP, altı oku ile, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidedir. 

Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz. 

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayı ile sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir. 

Önümüzdeki birinci hedef, 2019'daki gibi, Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini sürdüren, halkçı belediyeciliği sürdüren yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız, tüm il ve ilçelerimizde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır. 

Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok. Fikirlerimizin zenginliği ile güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil, birleşerek gerçekleşecektir. 

Biz 95 milletvekili, tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini biliyoruz, bu süreci sonuna kadar destekliyoruz."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları