loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar'dan iktidarın 2B yasasına sert tepki

CHP'li Akar'dan iktidarın 2B yasasına sert tepki
Tarih: 06.03.2013 - 16:39
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar AKP’nin 9 ay önce çıkarmış olduğu ancak tekrar düzenlenip meclise taşıdığı 2B yasasına set tepki gösterdi...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar AKP’nin 9 ay önce çıkarmış olduğu ancak tekrar düzenlenip meclise taşıdığı 2B yasası olarak bilinen Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun tasarısı görüşmelerinde söz alarak bu yasa ile AKP’nin bütçe açığını kapatmaya çalıştığını Orman köylüsünün yararına bir düzenleme olmadığı belirtti.

Akar konuşmasında,2013’te 24 milyar dolarlık bütçeyi özelleştirmeyle, 4,8 milyar dolar bedelli askerlikten beklentinizle ve 2/B’den gelecek paralarla kapatmaya çalışıyorsunuz. Deprem sigortalarını kullandığınız gibi kullanacaksınız bunları, bütçe açıklarını kapatmak için kullanacaksınız. Kimseyi aldatmayın, kimseyi burada da kandırmayın dedi.

Kocaeli’den de örnekler veren AKAR İzmit’ten Kandıra’ya 40 kilometre yol var. On sene önce bir tane emlakçı bulamazdınız, şimdi, yol boyunca, 40 kilometre boyunca herkes emlakçı olmuş, 3 milyon hektar alan üretimden çıkmış, 417 bin pancar üreticisi 110 bine düşmüş, Tarım Bakanı gülüyor, çiftçinin hâline gülüyor, orman köylüsünün hâline gülüyor.

Kocaeli’de 13 bin 157 kullanıcı var ve yüzde 86 oranında başvuru var. Bu yüzde 86 da başvuru parasını kaldırdığınızda oldu, ikinci yasayı getirdiğinizde oldu, çünkü daha önce kimse başvurmadı. 2.000 TL’yi ödeyerek insanlar başvuramadı bu yasaya. Şimdi, il genelinde 55 milyon metrekare 2/B arazisi var, bunun 34 milyon metrekaresinin kadastrosu yapılmış. En fazla 2/B alanlarımız da Kandıra’da ve Gebze’de var.

Sevgili arkadaşlar, Ketenciler köyünde 48 tane 2/B arazisine sahip insanlarımız var. Bu insanlarımız, 17 TL rayiç bedel konmuş metrekaresine arsanın, 0,68 TL de emlak bedeli. 17 TL konan 5 dönümlük bir araziye sahip bir insanın 85 milyar TL, yüzde 50’sini koyduğunuz zaman 40-45 milyar TL para ödemesi gerekiyor diyerek tasarıyı sert bir dille eleştirdi.Gece geç saatlere kadar görüşmelerine devam edilen 2b yasa düzenlemesi teklifi kabul edilerek kanunlaştı.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları