loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akif Hamzacebi, Mehmet Şimşek’e sordu; Bu kadar zaman kaybetmeye gerek var mıydı?

CHP'li Akif Hamzacebi, Mehmet Şimşek’e sordu; Bu kadar zaman kaybetmeye gerek var mıydı?
Tarih: 05.06.2023 - 11:24
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ekonomist Akif Hamzacebi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk açıklaması ile geri dönüleceği netleşti. Bu kadar zaman kaybetmeye gerek var mıydı?

Bu ekonomi politikası sürdürülemez GERİ DÖNÜN çağrısını çok yapmıştım. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk açıklaması ile geri dönüleceği netleşti. Bu kadar zaman kaybetmeye gerek var mıydı?

CHP'li Akif Hamzacebi tekrar uyardı; 'KKM uygulaması bir bataklıktır. Bu politikaların çıkışı yoktur. Geri dönün'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili, Ekonomist Akif Hamzacebi iktidarı ilk günden itibaren uyardı; 'Kur Korumalı Mevduat hesaplarına rağmen Merkez Bankasının brüt rezervlerinde artış değil azalış var. KKM uygulaması bir bataklıktır. Bu politikaların çıkışı yoktur. Geri dönün'

CHP İstanbul Milletvekili Ekonomist Akif Hamzacebi yeni kanun teklifi ile ekonomiye bir darbe daha vurulacağını, uygulamaya başlanılan ilk günden itibaren Kur Korumalu Mevduat ile ilgili ekonominin batağa çekildiğini tekrar tekrar hatırlattı uyardı. Hamzacebi yeni kanun teklifi ile bir kez daha uyardı ve geri dönün çağrısında bulundu.

Akif Hamzacebi www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Kanun Teklifi ile Kur Korumalı Mevduata bir teşvik daha veriliyor. Şirketlerin 1.1.2022-31.3.2022 dönemine ilişkin yabancı paralardan doğan kur farkları, dövizin KKM’ye dönüştürülmesi halinde vergiye tabi olmayacak. Cumhurbaşkanı bu süreyi 30.09.2022’ye kadar uzatabilecek.

KKM (Kur Korumalı Mevduat) hesaplarına rağmen Merkez Bankasının brüt rezervlerinde artış değil azalış var. KKM uygulaması bir bataklıktır. Çırpındıkça bataklık içine doğru çeker. Bunun sonu ekonomik enkazdır.

Bu politikaların çıkışı yoktur. Geri dönün.

Cumhurbaşkanı uzatma yetkisini kullanarak süreyi uzatmak zorunda kalacak, ancak bu da çare olmayacaktır.

Geri dönün." dedi.

Torba Kanun teklifi 12 Nisan'da Plan Bütçe Komisyonuna AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve 57 AKP Milletvekilinin imzası ile geldi. Tüm Kanun Teklifi metnini buradan indirebilirsiniz.

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için TIKLAYIN!

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları