loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Doğalgaz müjdesi vatandaşa değil, yandaşa verildi

CHP'li Akın: Doğalgaz müjdesi vatandaşa değil, yandaşa verildi
Tarih: 17.10.2020 - 17:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “doğalgaz müjdesi vatandaşa değil yandaşa verildi. Türkiye’nin eksenini değiştireceği iddia edilen müjde yandaşın şirketin cebini dolduracak” dedi.

CHP Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz’de bulunan doğalgazın vatandaşın faturasına “indirim” ya da “ucuz doğalgaz” olarak yansımayacağını söyledi. Akın, iktidarın Meclis’e sunduğu Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 7’inci maddesi ile BOTAŞ’ın devre dışı bırakılacağını, EPDK’nın belirlediği fiyat ile iktidara yakın şirketlerin kazanç sağlayacaklarını ifade etti. Ahmet Akın, “Karadeniz’de bulunan 320 milyon metreküp doğalgazın müjdesi vatandaşa değil yandaşa verildi” diye konuştu.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın hazırladığı ve Meclis’e verdiği teklifin ayrıntılarını şöyle aktardı:
“Teklifin 7'inci maddesi dikkatlice incelendiğinde, doğalgazın vatandaşa ucuz olarak satılmasının değil, bu kaynağı yerinden çıkaracak, iletim ve dağıtım hatlarıyla ulaştırıp sonunda vatandaşa satacak olan şirket ya da şirketlerin cebine para koymak için hazırlık yapıldığını gösteriyor. BOTAŞ devre dışı bırakılacak. İletim şebekesini ve toptan gaz piyasasını by-pas eden şirketin kâr marjı da bu sayede yükselecek. Yandaş şirket daha yüksek fiyatla satabilecek. Vatandaş ucuz doğalgaz kullanmayı beklerken ne yazık ki cebinden çıkacak paralarla yandaş şirketlerin kasası dolacak. Doğalgaz kaynağı bulunduğunun açıklanmasından sonra bizler ‘fakatsız, amasız’ mutlu olmuştuk. Çünkü milli kaynak, rezerve dönüştüğünde hepimize faydalı olacak. Müjde olarak duyurulan doğalgazla ilgili teklifi incelediğimizde doğalgazın vatandaşa ucuz olarak satılması değil, yerinden çıkaracak olan ve bunu BOTAŞ'ı devre dışı bırakarak iletişim ve dağıtım şirketlerin cebine para koymak istiyorlar. Milli kaynağımızı halka müjde diye duyurup yandaşın kazancını artırmaya çalışmak ancak ve ancak bu iktidarın aklına gelir.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları