loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akkaya AKP'yi kınadı

CHP'li Akkaya AKP'yi kınadı
Tarih: 10.11.2012 - 14:39
Kategori: Siyaset

CHP'li Yakup Akkaya, polislerin sendikalaşmasını engelleyen AKP'yi kınadığını açıkladı...

“Devleti ve bürokrasiyi hukuk kurallarına uygun davranmak yerine Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yönetmek istemektedirler” diyen Akkaya yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi;

“Polislerimiz uzun süredir, uzun ve ağır çalışma koşulları, özlük haklarının düzeltilmesi gibi nedenlerle ekonomik ve sosyal hakları için Anayasal hakları olan örgütlenme haklarını kullanmak ve sendikalaşmak için çalışmaktadırlar.

Bu çerçevede polis arkadaşlarımız 9 Kasım tarihinde kurdukları sendikanın tanınması için 4668 Sayılı Yasa çerçevesinde Ankara Valiliğine başvurarak Sendikanın kuruluşuna ilişkin belgeleri Ankara Valiliğine vermek istemişlerdir. Ancak Ankara Valisi, evraklarını dahi almayı reddetmiştir.

Yasalarımıza göre bir sendikanın kurulup kurulamayacağına ilişkin evrakları inceleyecek yetkili makam Çalışma Bakanlığıdır. Valiliğin görevi ise sadece bu evrakları Çalışma Bakanlığına iletmektir. Türkiye’nin imzalamış olduğu ve Anayasamızın 90. Maddesi gereğince yasaların üstünde olan BM Ekonomik ve Sosyal Haklar Sözleşmesi, 87 ve 98 Sayılı Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre varolan örgütlenme haklarını kullanmak isteyen polislerin bu hak arayışlarında sendika kurup kuramayacaklarına ilişkin nihai kararı verecek olan kurumda, yargı organımızdır.

Dün yaşanan olayda Ankara Valisi bir çok icraatında olduğu gibi görevinin dışına çıkmış, hem hakim olmuş hem savcı hem de kararı uygulayıcı olarak baştan polislerin sendika kuramayacağına hükmederek evraklarını dahi almamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Oysa, dün yaşanan olayda da görüldüğü üzere AKP bürokratları Türkiye Cumhuriyetini muz cumhuriyeti sanmakta, Anayasa’da tanımlanan dilekçe hakkını, Tebligat Kanunu hükümlerini dahi hiçe saymakta, ben yaptım oldu anlayışıyla hareket etmektedir.

Hukuk devletlerinde bu tür bir anlayış kabul edilemez. Ancak, AKP’nin 10 yıllık iktidarında yarattığı şey de tam budur. Devleti ve bürokrasiyi hukuk kurallarına uygun davranmak yerine Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yönetmek istemektedirler. İşte bu da Türkiye için AKP’nin ileri demokrasisinin ne olduğunu gözler önüne sermektedir. Yakında örgütlenme haklarını kullanmak isteyen polisler de İçişleri Bakanının klasikleşmiş anlayışı olan organik biber gazı ile karşılaşırsa hiç şaşırmamak lazımdır. Çünkü AKP’nin ileri demokrasisinde hak aramaya, hukuka, özgürlüklere, örgütlenme özgürlüğüne saygı yoktur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreci yakından takip ediyor ve polislerin örgütlenme haklarını kullanma arayışlarında hukuk devletinin gereklerinin yerine getirilmesi çağrısında bulunuyoruz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları