loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akkaya, Emeklilerin Güncel Sorunlarını konuştu

CHP'li Akkaya, Emeklilerin Güncel Sorunlarını konuştu
Tarih: 20.05.2013 - 12:08
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya“Emeklilerin Güncel Sorunları” konulu panelde konuştu...

“Engelli ailelerinin en büyük sorunu, kendilerinden sonra geride kalacak olan engelli evlatlarının ne olacağına dair duydukları endişedir. Engelli çocuğunun geleceğinden emin olamayan bir ana-baba için, bu belirsizlik mutsuzlukların en büyüğüdür.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Engelliler Üst Kurulu’nun düzenlediği “Adana Engelliler Çalıştayı” ile CHP Adana İl Emek Bürosu’nun düzenlediği “Emeklilerin Güncel Sorunları” konulu panele katıldı.

CHP Engelliler Üst kurulu Üyeleri; CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Erman Eranıl, Av. Ali Ulusoy, Taşkın Ayvaz ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Müslüm Duru’nun da katıldığı Engelliler Çalıştayı’nda, Engelliler’den sorumlu Adana İl Başkan Yardımcısı Senem Günbay da hazır bulundu.

Çalıştay’a katılan Adanalı engelliler, yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm önerilerini sundular. Tek başına yaşayan engelliler; sağlık, yemek ve ilaç yardımları, evde bakım hizmetleri, sosyal hayata katılım zorlukları, servis hizmetlerinin olmaması, TOKİ tarafından engellilere öncelik tanınarak faizsiz kredi verilmesi gibi talepleri dile getirdiler.

Engelliler, çeşitli gerekçelerle aylık alamadıklarını söyleyerek, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istemişlerdir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Çalıştay’da yaptığı konuşmada: “Engelli ailelerinin en büyük sorunu, kendilerinden sonra geride kalacak olan engelli evlatlarının ne olacağına dair duydukları endişedir. Engelli çocuğunun geleceğinden emin olamayan bir ana-baba için, bu belirsizlik mutsuzlukların en büyüğüdür.
CHP, tüm bu endişeleri ortadan kaldırmak ve engelli ailelerini mutlu etmek için çalışıyor.” dedi.

Engelli Çalıştayı’nın ardından CHP Adana İl Emek Bürosu’nun paneline katılan Akkaya: “Emekliler, hayatlarının en güzel günlerinde üreterek, emek vererek, alın teri dökerek bu ülkeye ve görev yaptıkları kurumlara hizmet ettiler. Ancak AKP hükümeti ve sağ iktidarlar emekli maaşlarını bir lütuf olarak görüyorlar. Emekliler lütuf istemiyor, emeklerinin karşılığı olan haklarını istiyorlar.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr.Oğuz Topak’ın da konuşmacı olarak katıldığı panele, yüzlerce emeklinin yanı sıra, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekilleri Turgay Develi, Ümit Özgümüş, Ankara İl Yöneticisi Fahri Yıldırım, CHP Adana İl Emek Bürosu üyeleri ve çok sayıda partili de katıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları