loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akkaya'dan Başbakan'a doğa eleştirisi

CHP'li Akkaya'dan Başbakan'a doğa eleştirisi
Tarih: 09.04.2013 - 19:01
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, doğaya karşı işledikleri uygulamalar sebebiyle Başbakan'ı Türk halkına karşı özür dilemeye çağırdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya: "Doğaya karşı işledikleri uygulamalar sebebiyle, Başbakan’ın ve AKP’nin Türk halkından özür dilemesi, çevreci pozlar takınmalarından çok daha akıllıca bir davranış olacaktır. Atatürk Orman Çiftliği’ne ve ODTÜ arazisine, yani Ankara’nın iki büyük orman alanına göz diken, ağaçları yok edip yerine beton yığınlar dikmek isteyen AKP zihniyeti değil midir?" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Başbakanın çevre ve ormancılık alanında da halkı yanıltmaya devam ettiğine dikkat çekti. Akkaya'nın yazılı açıklaması şöyle:

"Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Ormancılık Forum’u 10.Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmayla halkımızı yanıltmaya devam etmiştir.

Her alanda olduğu gibi, çevre ve ormancılık alanında da gerçekleri ters yüz eden Başbakan’ın bu alışkanlığı, halkımızı aşağılama ve önemsememe ısrarının devam ettiğine işarettir.

Kürk giymeye karşı olduğunu söyleyecek kadar, yenilen bir paket çikolatanın Somali’de yaşanan açlığa ve sefalete sebep olabileceğini dillendirecek kadar çevre ve doğa dostu bir portre çizmeye çalışan Başbakan; bu haliyle kendini de komik duruma sokmuştur.

Başbakan’ın ve AKP’nin doğaya karşı işlediği suçları, hiçbir güzel söz kapatamaz.

Karadeniz’i boydan boya HES’lerle doldurmaya çalışmak, Munzur’un özgür akan derelerine göz dikmek, ülkenin dört bir yanında nükleer santraller inşa ettirmek için uğraşmak gibi faaliyetlerin sahibi AKP’dir.

Ülkemizin cennet koylarını, verimli tarım arazilerini yandaşlara peşkeş çekmek çevre düşmanlığı değil midir?

Helikopterle İstanbul semalarında uçarken, İstanbul’un orman varlığının tam ortasına üçüncü köprü yapılması talimatını verdiğini övünerek anlatan bir Başbakan, orman varlığımızı korumaktan bahsedebilir mi?

Atatürk Orman Çiftliği’ne ve ODTÜ arazisine, yani Ankara’nın iki büyük orman alanına göz diken, ağaçları yok edip yerine beton yığınlar dikmek isteyen AKP zihniyeti değil midir?

“Çılgın Proje” adı altında pazarlanan akıldışı bir hayali, aylarca diline dolayan Başbakan, meslek odalarına, çevre mühendislerine, şehir bölge plancılarına bir kez olsun danışmış mıdır?

Kendini çevre dostu olarak sunan Başbakan’ın, siyanürle altın arama başta olmak üzere, doğaya en büyük zararları veren maden şirketlerine verdiği izinler unutulmuş mudur?

Bu ülkede; çevre, orman, hayvan hakları, tarım arazilerinin korunması gibi alanlarda en son konuşacak kişi Recep Tayyip Erdoğan, en son değerlendirilecek parti de AKP’dir.

Başbakan’ın ve AKP kurmaylarının lüks salonlarda kestikleri ahkâmın hiçbir karşılığı yoktur.

AKP, 11 yıllık hükümetleri döneminde ve belediyelerinde her türlü çevre düşmanlığını yapmış bir zihniyet olarak tarih önünde mahkûm edilmiştir.

Başbakan, diktiğini söylediği birkaç ağaçla çevreci olunamayacağını bilmelidir. Çevreci olabilmenin, doğaya sahip çıkabilmenin ilk koşulu, demokrat olabilmektir. Demokratlıksa AKP’nin en uzak olduğu kavramdır.

Doğaya karşı işledikleri suçlar ve yanlış uygulamalar sebebiyle, Başbakan’ın ve AKP’nin Türk halkından özür dilemesi, çevreci pozlar takınmalarından çok daha akıllıca bir davranış olacaktır."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları