loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akkiraz, Ayaz bebeğin ölümünü Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Akkiraz, Ayaz bebeğin ölümünü Meclis gündemine taşıdı
Tarih: 26.12.2013 - 19:51
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Akkiraz, Ayaz bebeğin ölümünü Meclis gündemine taşıdı...

İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede Ayaz bebeğin ölümünü sordu.

İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, 40 günlük Ayaz bebeğin emzirmek için uyanan 21 yaşındaki annesi Maviş Eşme tarafından yattığı yerde ölü bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

Ayaz bebeğin yapılan otopsisinde zatürreden öldüğünün anlaşıldığını ifade eden Akkiray, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

- Konya’da yaşanan bu trajedinin sorumluları hakkında soruşturma açılmış mıdır?

- Ailenin muhtardan alınmış fakirlik belgesi olmasına rağmen sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfları tarafından gıda, yakacak ve para yardımı yapılmış mıdır?

- ‘Zaten çingeneydiler’ diye açıklama yapan muhtarlık ayrımcılık söylemi ile toplumdaki eşitlik ilkesine açık olarak muhalefet etmiştir. Hakkında soruşturma açılacak mıdır?

- Toplumun yolsuzluk ve yoksulluk konusundaki vicdanı son soruşturmalarla yaralanmışken; 40 günlük bir bebeğin elinde devlet tarafından verilen fakirlik belgesi olmasına rağmen ölüme terk edilmesini nasıl açıklıyorsunuz?

- Devletin yardımlaşma kurumlarından yardım almak için siyasi taraf olmak öncelik midir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları