loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Antmen: Tahir Elçi’nin katledilmesi ülke tarihinde kara bir lekedir

CHP'li Antmen: Tahir Elçi’nin katledilmesi ülke tarihinde kara bir lekedir
Tarih: 20.10.2020 - 17:16
Kategori: Siyaset

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde Sur’da yaptığı açıklamanın ardından çıkan çatışmada yaşamını yitirmesiyle ilgili 5 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de duruşmaya katılmak üzere Diyarbakır’da bulunacak....

Antmen, Tahir Elçi’nin son sözlerini hatırlatarak, “Barış Elçisi Tahir Elçi ne diyordu? ‘Tarihine, tarihsel değerlerine sahip çıkmayan toplumlar doğru ve güvenli bir gelecek de kuramazlar.’ Bizler de Barış elçisine sahip çıkmak için Diyarbakır’da olacağız. Çünkü Tahir Elçi’ye sahip çıkmak bu toprakların tarihsel değerlerine sahip çıkmak demektir.” dedi.

Alpay Antmen, Tahir Elçi’nin, hayatını insan hakları mücadelesine verdiğini ve bütün söylemlerinin barış ve kardeşlik üzerine kurulu bir insan olduğunu belirterek “Asla silahlı mücadeleye onay vermeyen, terörün her türlüsüne karşı, insan hayatını her şeyden üstün tutan gerçek bir demokrat insandı. Hukukun üstünlüğü ve kardeşlik için çalışan birisiydi. Elçi’nin katledilmesi ülke tarihinde kocaman kara bir lekedir. Bu leke ancak bu cinayet aydınlatılarak temizlenebilir. Katiller sadece Tahir Elçi’yi değil; onunla birlikte beyaz barış güvercinlerini de vurdular. Bu geçen 5 senede doğru dürüst bir soruşturma yapılmadı. Gerçeklerin üzeri baz karanlık eller tarafından örtülmek istendi.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları