loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aygun'dan AKP'ye çağrı: Seçimi değil, milletin geçim sıkıntısını dert edin; mutfaktaki yangın büyüyor!

CHP'li Aygun'dan AKP'ye çağrı: Seçimi değil, milletin geçim sıkıntısını dert edin; mutfaktaki yangın büyüyor!
Tarih: 11.04.2019 - 12:45
Kategori: Yurt

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, AKP’nin seçim gündemiyle yorduğu ülkemizde İstanbul seçimlerine sürekli itiraz süreci işleterek ekonomiye ağır maliyet getirdiğini söyledi.

AKP’nin İstanbul’da kaybettiği seçimi kabul etmeyerek mızıkçılık yaptığını vurgulayan Aygun, “Dolardaki yükseliş, YSK’nın İstanbul’un tüm ilçelerinde sayım talebini reddetmesi ile tekrar düşüş eğilimine girmiştir” dedi.

Aygun, seçimin bittiğini ancak milletin geçim derdinin büyüdüğünü belirterek AKP’ye seslendi: "Seçimi değil, milletin geçim sıkıntısını dert edin! Mesainizi ekonomiye ve tarıma ayırın! Mutfaktaki yangın büyüyor!"

Aygun, sebze fiyatlarının el yaktığına işaret ederek, “Kırmızı biberin kilosu 17-20 TL, sivri biberin kilosu 12-17 TL, domatesin kilosu 9-12TL’dir. Barbunyanın kilosu 8-10 TL, baklanın kilosu 5-12 TL’dir. Mutfaktaki yangın giderek büyümektedir. Kış bitti ama fiyatlar düşmüyor” dedi.

Aygun, AKP’nin seçim öncesi halkın gözünü boyamak için birkaç büyükşehirde Tanzim Satış Noktaları açtığını, ancak yine de sebze ve meyve fiyatlarını düşüremediğini söyledi. Buna karşın Hazine’nin zarara uğratıldığını kaydeden Aygun, “Tanzim satışlar kapandı, ama fiyatların tanzim edilemediği görülmektedir” diye konuştu.

KALİTESİZ SOĞANIN FATURASI DA MİLLETE KESİLDİ!

Aygun soğan ithalatı ile ülkenin nasıl zarara uğratıldığını da belirterek, “Gıda Dedektifi adlı internet sitesi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Mısır’dan 2.24 TL’ye ithal ettiği soğanı Tarım Kredi’ye 1.2 TL’ye yani yüzde 50 zararla sattığını ortaya koymuştur. Tarım Kredi de 1.2 TL’den aldığı soğanı zincir marketlere 2 TL’ye satmıştır. Bu durumda Toprak Mahsulleri Ofisi, yani Hazine zararı üstlenmiştir. Özetle kalitesiz soğanların faturası esasında yine millete kesilmiştir. Bu anlayışla fiyatlar düşmez. Panzehir sadece tarımsal üretimi teşviktir” dedi.

Aygun, Türk çiftçisini desteklemeden ve tarımsal üretimi ayağa kaldırmadan mutfaktaki yangını söndürmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Soğan ithalatı için Toprak Mahsulleri Ofisi yani Hazine zarara uğratılmıştır. Ülkemizin kaynakları, çiftçimiz için seferber edilseydi kazanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşları olurdu. Yabancı çiftçiyi desteklemek yerine Türk çiftçisine destek verilseydi, tarımsal üretim artar, ülke ekonomisi de ayağa kalkardı. Bu anlayış ile tarımsal kalkınma mümkün değil” eleştirisini yaptı.

Aygun, AKP’nin üretim yerine tüketim ekonomisini tercih ettiğini kaydederek, “Anlaşılan AKP, yerel seçim sonuçlarından yeterli dersi alamamıştır. Milletimiz artık tüketim ekonomisinden rahatsızdır. Milletimiz, üretim istemektedir. Bu anlayışı sürdüren AKP’ye milletimiz artık prim vermeyecektir” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları