loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aygün'den Başbakan'a mektup

CHP'li Aygün'den Başbakan'a mektup
Tarih: 22.10.2012 - 18:40
Kategori: Siyaset

CHP'li Hüseyin Aygün, Başbakan'a mektup yazarak, Alevilere seçmeli ders, aşure günü ve hızır orucu gibi dini günlerde resmi tatil ilan edilmesi yönünde hakların tanınmasını istedi...

ANKARA- CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Erdoğan'a mektup göndererek, Alevilere yönelik baskı ve tehditlere son verilmesini istedi.

Aygün, mektubunda, "Alevilerin, Türkiye Cumhuriyeti gayri safi milli hasılasına en az yüzde yirmi oranında katkı sağlayıp, ibadet mekanı olan cemevleri için dahi yüzde bir oranında pay almamaları demokrasimizin niteliği ve hukuk devleti olma ilkesi ile bağdaşmamaktadır" dedi.

Alevilerin açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığına yönelik "tehdit unsuru" olarak görüldüğünü belirten Aygün, Türkiye'de yaşayan Alevilerin can güvenliğinin gittikçe ortadan kaldırıldığı yönünde kaygıların arttığını belirtti.

Avrupa'da Alevilere seçmeli ders, aşure günü ve hızır orucu gibi bazı günlerin resmi tatil ilan edilmesi yönünde haklar tanındığına dikkat çeken CHP Milletvekili Aygün, bu hakların Türkiye'de de tanınmasını istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları