loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aytekin'den 97.yıl mesajı

CHP'li Aytekin'den 97.yıl mesajı
Tarih: 08.09.2020 - 15:52
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet Halk Partisinin 97.kuruluş yıldönümünü kutladı.

Açıklamasında "CHP'nin tarihi Türkiye'nin tarihidir" ifadelerine yer veren Aytekin, "97 yıl önce bir çift mavi gözün önderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, aynı kararlılık ve aynı inançla yaşamaya devam edecektir." dedi.

Ensar Aytekin'in açıklaması şöyle:

“Kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne 97.yılı kutlu olsun!

 Emperyalizmi savaş meydanlarında bozguna uğratan, bir çift mavi gözün önderliğinde modern Türkiye'yi inşa edenlerin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Türkiye Siyasal tarihinin en güçlü tanığı olan Cumhuriyet Halk Partisi bugün 97.yılını en genç üyesinden en büyük üyesine kadar aynı coşkuyla kutluyor.

Modern Türkiye'yi kurduktan sonra, kadınlara seçme seçilme hakkını veren ve eşit yurttaşlık bilincini aşılayan, büyük bir okuma seferberliği ile cehaletin kökünü kazımayı amaçlayan o güçlü kadro Türkiye'ye demokrasiyi de getiren kadrodur.

Başta Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Genel Başkanlarımız İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal'ın taşıdığı bayrak bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde taşınmaya devam ediyor.  Türkiye tarihinde eşi benzeri olmayan partimiz, günlük siyasi kaygılarla çıkar amaçlı yapılarla, menfaat birlikteliğiyle oluşmadığı için 97 yıldır yaşıyor.

 Ve aynı gerekçelerle tüm siyasal partilerin kaybolup gittiği tarih sahnesinde var olmaya yine devam edecektir. Çünkü CHP'nin tarihi Türkiye'nin tarihidir.

CHP; işgal ve istila varsa ya İstiklal ya ölüm diyenler de var diyenlerin, kendi ikbalini düşünmeden memleketi savunanların partisidir.

97 yıldır, partimiz için taş üstüne taş koyan en küçüğünden en büyüğüne partimize tüm gücünü aktaranları saygıyla selamlıyor, bu zamana kadar ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm partililerimizi şükran ve minnetle anıyorum”

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları