loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li belediyede operasyon şoku

CHP’li belediyede operasyon şoku
Tarih: 22.01.2014 - 19:37
Kategori: Yerel

CHP'li Aliağa Belediyesi'nde şikayetler üzerine soruşturma başlatıldı. Belediye başkanının oğlu da ifadeye çağrıldı...

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, içlerinde belediye personeli ve CHP’li Meclis üyesinin de bulunduğu çok sayıda vatandaşın şikayeti üzerine Aliağa Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı doğrultusunda inceleme başlatan Aliağa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Gurup Amirliği sabah saatlerinde aralarında belediye başkanının oğlu, 2 belediye başkan yardımcısı, 3 meclis üyesi ve bazı bürokratlarında bulunduğu 13 kişiyi ifadeye çağırdı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurularını ve müfettiş raporlarını da değerlendirerek Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi’ne operasyon talimat verdi. Talimat doğrultusunda söz konusu üst düzey memur ve bazı meclis üyeleri teknik takibe alındı. Belediyede çalışan 13 kişi bu sabah saatlerinde Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Bürosu’na telefonla çağrıldılar.

Aralarında Belediye Başkanı’nın oğlu C.O., Belediye Başkan Yardımcıları M.N.B. ve U.E. Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Ö.K, Belediye Meclis Üyeleri B.E. H.K. ve İ.K. Belediye Şirket Müdür U.K. ile belediye çalışanlarından T.G., M.G., Z.E, İşadamı İ.A. ve Belediye Memuru O.Ç, çıkar amaçlı olarak bazı Sanayi Kuruluşlarına ve kişilere imar değişikliği karşılığında rant sağladıkları şüphesiyle ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde ifadeye çağrılan sanıklar ile ilgili olarak bugüne kadar; Cumhuriyet Savcılığına 15 ayrı kişinin şikayet dilekçe verdiği, Mülkiye Başmüfettişinin 19.10.2012 tarihinde vermiş olduğu rapor, Aliağa Mal Müdürlüğü’nün 03.12.2012 tarihli raporu, Şehir Plancıları Odası’nın kurmuş olduğu heyetin 19.12.2012 tarihili raporları ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin göndermiş olduğu müfettişlerin 14 Nisan 2013 tarihinde düzenlemiş olduğu rapor doğrultusunda ve bir yılı aşkın süre yapılan teknik takip sonucunda; ilçede bulunan bazı büyük sermayeli kuruluşlara (Demir çelik, Petrokimya tesisi) Belediyenin imkan ve yaptırımlarını kullanarak menfaat sağlamak amacıyla ‘Suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suç örgütü adına faaliyetlerde bulunmak’ suçları yöneltildiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan söz konusu 13 kişinin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Bürosundaki sorguları devam etmekte. Edinilen bilgilere göre Aliağa Cumhuriyet Savcılığının talimatları üzerine çağrılmaların devam edeceği öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları