loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Bingöl muhabirlerle buluştu

CHP'li Bingöl muhabirlerle buluştu
Tarih: 06.06.2014 - 15:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl CHP muhabirleriyle kahvaltıda buluştu ve sorularını yanıtladı...

-“Başarısızlığı hiçbir zaman “sadece örgüte” bağlamadıklarını, her örgütün kendi iç analizini gerçekleştirerek görevden ayrılmaya karar verdiğini anlatan Bingöl, “Bizde tek adam anlayışı yok”

-”CHP teşkilatı, CHP seçmeni, bu ülkenin yurtsever ve demokratları kesinlikle kendi adaylarının dışında bir adaya oy vermezler.”

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, kendisinin örgütlerden sorumlu olduğunu hatırlatarak, çoğu il ve ilçe seçim sonuçlarını kendi açısından değerlendirdi ve şöyle dedi;

“Şunu ifade edeyim ki bizim arkadaşlarımız özellikle, seçim sonuçlarını kendi ilçe ve illerinde analiz ederek birçok il ve ilçemiz seçim sonuçlarında kendilerinin de payı olduğunu düşünerek saygın tavırla görevlerinden ayrılıyorlar. Bugüne kadar 70′e yakın il ve ilçede partili arkadaşımız, parti içi demokrasi anlayışından hareketle, hiçbir baskı olmadan görevlerinden ayrıldı. Bu son derece nitelikli tavır. Diğer partilerde tepeden inme anlayışla, bir gecede yüzlerce ilçe, il görevden alınıyor, istifa ettiriliyor. CHP 90 yıllık bir parti. Her arkadaşımın ciddi katkısı vardır. Biz onları sürekli görevden alan, sürekli tehditkar tavırla onların üzerinde bir baskı unsuru hiçbir zaman hiçbir yöneticimiz olmadı. Biz de olmayacağız. Başka partilerde ‘paralel yapı var’ diye bir anlayışla bir gecede operasyon yapılabiliyor. Bizde böyle paralel yapı diye bir anlam yok. Biz tümüyle örgütlerimizle girift çalışma içerisindeyiz. Her biri bizim için kıymetli.”

Ankara ve Artvin’de il yönetimlerinin olağanüstü kongre talepleri olduğunu bildiren Bingöl, bu taleplerin MYK’da olumlu bulunarak kabul edildiğini belirtti.

Başarısızlığı hiçbir zaman “sadece örgüte” bağlamadıklarını, her örgütün kendi iç analizini gerçekleştirerek görevden ayrılmaya karar verdiğini anlatan Bingöl, “Bizde tek adam anlayışı yok” dedi.

Bingöl, boşalan yerlerde ay sonuna kadar kongreleri tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Tekin Bingöl, bir soru üzerine cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik 20 bölgede toplantılar başlattıklarını, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyetin, hem örgütlerin düşüncelerini aldığını hem de örgütlerin yapması gerekenleri paylaştığını söyledi. Bingöl, “Yurt dışında da örgütlerimizi cumhurbaşkanlığı seçimlerine motive etmek için tez elden çalışmalara başladık” ifadesini kullandı.

CHP’nin olağan kurultayının hatırlatılması üzerine de Bingöl, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuna kadar bu konuda herhangi bir şey yapmamız mümkün değil. Sonrasında ise YSK’nın 2015 seçim takvimi başlayacağı için o arada 6,5 aylık bir süre içerisinde örgütlerimizi kongre takvimine yoğunlaştırmak takdir edersiniz çok girift hale gelir. Ama bunu da yok saymıyoruz. Takvimi dikkatle inceleyip, bir süreye sığdırabilirsek, yapılmaz değil, yapılabilir” diye konuştu.

-Cumhurbaşkanı seçimleri

Bingöl, cumbaşkanı seçiminin ilk ve ikinci turunda yaklaşımlarının nasıl olacağı yönündeki soru üzerine ilk tur için görüşlerini şu şekilde aktardı:

“CHP teşkilatı, CHP seçmeni, bu ülkenin yurtsever ve demokratları kesinlikle kendi adaylarının dışında bir adaya oy vermezler. Maalesef zaman zaman seçimlerde böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Yerel yönetim seçimlerinde bu algı çok yaygın bir şekilde yaratıldı. Ama bu seçimde çok net ifade ediyorum, bizim seçmenimiz kendi adayı dışında bir başka adaya kesinlikle oy vermeyecektir. İkinci turda ise sonuçta iki aday çıkacak, o zaman da seçme duyarlılığına bakacağız. İki turlu seçimde de bizim seçmenimiz, bahsettiğim duruşa bakacak, bahsettiğim ilkeleri çok önemseyecek. Ülkede birliği, bütünlüğü sağlayacak, demokrasiyi, insan hakları ve özgürlükleri savunan bir cumhurbaşkanı olmasına dikkat edecek. O da ikinci tura kalan adaylara baktığımızda elbette seçmenler tercihlerini bu doğrultuda, o adaylardan hangisi bu bahsettiğimiz duruşu sergilemeye daha yakınsa ona yönelecek.”

“Niteliklerden bahsettiniz ama Devlet Bahçeli, ‘Bizim adayımız dışında başka bir adaya oy vermeyiz, mantığını kabul etmiyoruz’ dedi. İkinci turla ilgili Devlet Bahçeli’nin söylediği bu durum sizin için de geçerli mi” şeklindeki soru üzerine Bingöl, şunları söyledi:

“İkinci turlara ilgili, iki aday yarışacağı için seçmen, bizim seçmenimiz ya da başka partinin seçmeni de ikinci turda bu özellikleri taşıyan adaya yönelecektir. Şimdi adaylardan bir tanesi ülkede gerginlikleri sürekli körükleyen, ayrıştıran ve demokrasiyle hiç alakası olmayan bir anlayışla bu yarışa girdiğinde seçmen elbette bunu göz önüne alacak, değerlendirecektir. Böyle bir adayın tercih edileceğini sanmıyorum. İkinci turda seçmenin işi bana göre daha da kolaylaşacaktır. İlk turda, ikiden fazla aday olacağı için tercih noktasında daha da farklı davranacak. Ama ikinci turda iki adayın arasında bu bahsettiğimiz özelliklere dikkat edildiğinde umuyorum çok farklı bir sonuç çıkacaktır.”

Bingöl, adayın ne zaman açıklanacağı konusunda da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun temaslarının tamamlanmasının ardından partinin yetkili kurullarında konunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları