loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Böke: Hiç deprem olmayacakmış gibi devam eden rantçı zihniyet Türkiye'de can kaybına yol açıyor

CHP'li Böke: Hiç deprem olmayacakmış gibi devam eden rantçı zihniyet Türkiye'de can kaybına yol açıyor
Tarih: 02.11.2020 - 14:05
Kategori: Siyaset

Depremin ardından İzmir'e giden CHP heyeti açıklama yaptı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un açıklaması şöyle:
"Hayatları kurtarma amacıyla toplumun bütün kesimleri destek veriyor. Bunun içinde belediyeler, STK'lar var. Bir canımızı daha sağ salim nasıl kurtararırız çabası içindeler. Ama görüyoruz ki sanki bazılarına talimat vermiş gibi çalışmada AFAD ve AKP'li belediyeler var. Bu doğru değil. Gün bu acıdan siyaset yapma günü değil. Acıdan bile siyaset yapan anlayışla karşı karşıyayız. Bunu reddediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Bayraklı ve diğer belediyelerimiz arama kurtarmada ve her ihtiyaçta vatandaşımızın yanında olmuştur. 

Şu anda sahada İzmir Büyükşehrimizin 6 bin 224 personeli görev yapıyor. CHP'li belediyeler olarak 166 araç ve 1071 personelle de destek veriyoruz. Belediyelerimiz her türlü imkanlarını seferber ettiler. Birçok konuda da çalışmalar yapılıyor. Seyyar tuvalet, duşlar ve çadırlar kurulmasında her türlü katkı sağlanıyor. Büyükşehrimiz tarafından 2 bin 588 çadır kuruldu, 20 bin battaniye dağıtıldı. 

30 Ekim'den bu yana sahada bütün arkadaşlarımızla hep birlikteyiz. Amacımız yaraları sarmak, İzmir'imizde yaşanan bu afetin yıkıcı etkisini gidermek. Bu acıyı gidermek adına her türlü çalışmanın içerisinde de olacağız."

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin açıklaması ise şöyle: 
"İlk andan itibaren CHP'nin tüm yetkilileri, hem milletvekilleri, hem örgütleri hızla yaraları sarmak üzere koştuk, koşmaya da devam edeceğiz. İlk andan itibaren buradaydık burada olmaya da devam edeceğiz. İnsani sorumluluğumuz olduğu için yetki alanımıza giren sorumluluklarımızdan asla kaçmadığımız için yapacağız. Siyasi şov için değil dayanışma için yapacağız. Bugün ağır yaralar yaşanıyor olduğu için yapacağız. Tüm sorumluları aynı zihniyetle iş yapmaya davet ediyoruz. Gün siyasi şov günü değil, gün siyasi sorumlulukları ve üzerinize alınmış sorumluluaları ve yetkileri kullanma günü.

Bundan birkaç gün önce cumhurbaşkanı 'vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri afetlere dayanıklı yapı inşasıdır' demişti. Unutmayalım bu iktidarın en son dönemde çıkardığı yasalarla bu vesayetçi zihniyetin ortaya çıkardığı iddia edilen yük iktidarın yüküdür. Vatandaşı dayanıksız yapılar içinde yaşamaya mahkum bırakan çürümüş binaların yükünü iktidarın omzuna alan yasal düzenlemeler yapılmıştır. Sorumlu iktidardır. Ruhsatlı ve ruhsatsız var olan dayanıksız yapıların bir an evvel dayanıklı kılınmasından yükümlü olan bakanlıktır. Parayla satın aldıkları bu yükü yerine getirerek halkın can ve mal güvenliğini sağlamaları için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Sanki hiç deprem olmayacakmış gibi devam eden rantçı zihniyet Türkiye'de can kaybına yol açıyor. Bu zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor. Çürümüş binalara arkasını dönen çürümüş bir siyasete yer yok. Bir an evvel iddia edilen el birliğiyiyle belediyelerimizi de toplantılara dahil ederek belediyeleimizin çalışmalarını görmezden gelen bir anlayışla değil birlikte can ve mal güvenliği sağlayacak adımları atmalıyız. Bir an evvel fay yasasının Meclise gelmesi gerekiyor. İlk andan itibaren buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları