loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Budak, Ensar ve TÜRGEV’li elektirik faturalarını sordu

CHP'li Budak, Ensar ve TÜRGEV’li elektirik faturalarını sordu
Tarih: 07.04.2016 - 17:52
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, elektrik dağıtım şirketlerine, 'ağırlama, sosyal sorumluluk, konferans ve mahkeme masrafları' gibi giderlerin de elektrik faturalarına yansıtılmasının yolunun açıldığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, elektrik dağıtım şirketlerine, “ağırlama, sosyal sorumluluk, konferans ve mahkeme masrafları” gibi giderlerin de elektrik faturalarına yansıtılmasının yolunun açıldığına dikkat çekerek, “Sosyal sorumluluk kapsamında ENSAR ve TÜRGEV gibi vakıflara yapılacak yardımlar da elektrik faturalarına yansıtılabilecek mi” diye sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, elektrik dağıtım sisteminin özelleştirilmesinin ardından, elektrik enerjisi alanının yurttaşların, üreticilerin ve sanayicilerin en çok şikayet ettiği alanlardan biri haline geldiğine dikkat çekti. Yargı kararları doğrultusunda işlemler yapılması gerekirken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) daha çok şirketlerin lehine düzenlemeler yaptığını kaydeden Budak, “Şirketlerin danışmanlık, ağırlama, sosyal sorumluluk, konferans gibi her türlü harcaması ile birlikte kaybedilen davaların masraflarının bile yurttaşların faturalarına yansıtılmasının yolu açılmıştır” dedi. 

ENSAR-TÜRGEV FATURASI

Dağıtım şirketlerinin yaptıkları kayıp-kaçak tahsilatlarının tutarı, kayıp-kaçak bedellerinin iadesi için açılan davalar sonucu hangi şirketin ne kadar geri ödeme yaptığı konusunda bilgi isteyen Budak, Bakan Albayrak’a şu soruları yönetti:

“Dağıtım şirketlerine, yargı kararı doğrultusunda geri iade ettikleri kayıp kaçak bedelleri ile mahkeme masraflarını, yurttaşlardan yeniden tahsil etme olanağı tanınmasının gerekçesi nedir? Bu durumda üretici, sanayici, esnaf mahkemede kazandıklarını, fazlasıyla ödemek zorunda bırakılmış olmayacak mıdır?

Dağıtım şirketlerinin vatandaşın sırtına yükleyebilecekleri sosyal sorumluluk giderleri nasıl belirlenecektir? TÜRGEV gibi vakıflara yapılacak bağışlar, elektrik faturalarına yansıtılabilecek midir?” 

CEZA ALAN DAĞITIM ŞİRKETİ

Dağıtım şirketleriyle ilgili şikayetler ve uygulanan yaptırımları da gündeme taşıyan Budak, “Elektrik dağıtım şirketleri ile ilgili Bakanlık ve EPDK’ya yıllar itibariyle kaç şikayet gelmiştir? Şikayetlerin dağıtım şirketlerine göre dağılımı nedir? EPDK bu dönemde hangi dağıtım şirketleri hakkında hangi ihlaller nedeniyle soruşturma açmıştır? Başlatılan soruşturmalar nasıl sonuçlanmıştır? Bugüne kadar hangi dağıtım şirketine hangi yaptırımlar uygulanmıştır?” diye sordu. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları