loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Çetin, Başkentray Projesi ihale sürecini sordu

CHP'li Çetin, Başkentray Projesi ihale sürecini sordu
Tarih: 11.01.2014 - 13:10
Kategori: Siyaset

Ankara Milletvekili Çetin, Başkentray Projesi ihale sürecini Meclis gündemine taşıdı...

Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Ankara Milletvekili Çetin, Başkentray Projesi ihale süreci ile ilgili hazırladığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Sincan-Ankara-Kayaş arasındaki mevcut demiryolu hattının yeniden inşa edilmesini içeren Başkentray projesinin ihalesi 25.04.2012 tarihinde yapılmış ancak teklif veren firmaların itirazları nedeniyle ihale 15 Mayıs 2013’de Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmiştir.

Sayıştay’ın T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi 2012 yılı raporunda Başkentray konusu da incelenmiş ve projenin yapım işinin ihale edilmesine ilişkin olarak TCDD Yönetim Kuruluna sunulan teklif yazısında işin uygulama projelerinin hazırlandığı belirtilmesine rağmen, ihale formunda proje türünün kesin proje olarak ifade edilmesi; ihaleye yapılan itirazen şikâyet başvuruları sonucu yaklaşık bir yıl devam eden süreç sonunda verilen ihale iptal kararına ilişkin ana gerekçelerden birini ise ihaleye ön projeyle çıkıldığı yönünde tespitin oluşturulması nedeniyle, söz konusu projenin proje niteliğinin ve ihale hazırlık sürecindeki işlemlerin TCDD Genel Müdürlüğünce tüm yönleriyle incelettirilmesi, gerekirse soruşturulması önerilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak;

1- Sayıştay’ın önerisi doğrultusunda Başkentray projesinin ihale hazırlık sürecine ilişkin bir inceleme yapılmış mıdır?

2- Bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açıldı ise sonucu ne olmuştur?

3- Başkenray projesinin 25.04.2012 tarihinde yapılan ihalesini değerlendirme, onay ve iptal sürecini bir yıl gibi uzun bir sürede sonuçlanmasının nedeni nedir?

4- Başkentray projesi ihalesinin şu andaki hukuki durumu nedir?

5- Başkenray projesinin yeni ihalesi yapılacak mıdır? Proje ne zaman hayata geçirilebilecektir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları