loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Çeviköz: S-400'lerin alımı, Türkiye'nin egemen kararıdır

CHP'li Çeviköz: S-400'lerin alımı, Türkiye'nin egemen kararıdır
Tarih: 15.12.2020 - 12:46
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Çeviköz, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımıyla ilgili, "S-400'lerin alımı, Türkiye'nin egemen kararıdır; o nedenle yaptırım adımını asla kabul etmemekteyiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Ünal Çeviköz, ABD’nin S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle Türkiye’ye yönelik aldığı yaptırım kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çeviköz, şu ifadeleri kullandı;

*Ülkemizin Rusya'dan S-400 füze sistemi alımına ilişkin olarak ABD'nin yaptırım uygulama(CAATS 231) kararı almasını derin bir endişeyle karşılıyor ve bu kararı şiddetle kınıyoruz.

*Söz konusu yaptırımların nedeni olan S-400'lerin alımı, Türkiye'nin egemen kararıdır; o nedenle yaptırım adımını asla kabul etmemekteyiz.

*NATO’nun en önemli ülkelerinden biri olan ülkemizin savunmasını güçlendirmek için attığı adımların, içinde bulunduğumuz ittifakın da güçlendirilmesi için düşünülen bir tedbir olarak değerlendirilmesi beklenirdi.

*Türkiye S-400 sistemini satın almak zorunda kalmış ve tercihini de bu yönde kullanmıştır. Şimdi yapılması gereken 2.5 milyar dolarlık yatırım yapılan bu sistemin en kısa zamanda kullanılır hale getirilmesidir.

*Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik olarak alınan kararlar ise sadece Türkiye’yi etkilemekle kalmayacak, NATO'nun stratejik savunma yeteneklerine de olumsuz etkide bulunacak niteliktedir. Dolayısıyla bu karar, Türkiye özelinde, tüm NATO ülkelerini de ilgilendirmektedir.

*ABD yönetimi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından 1975 yılında Türkiye’ye 3 yıl boyunca uyguladığı silah ambargosunun ardından 40 yıldır bu yola başvurmamıştır. Böyle bir yaptırım kararı almak yerine meselenin çözümü için diyalog yoluyla bir arayış içinde olunması beklenirdi.

*CHP olarak, bu krizin aşılması yönünde gösterilecek her türlü çabayı destekleyeceğimizi bildiriyoruz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları