loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Çıray, AKP’nin yanlış politikalarının araştırılmasını istedi

CHP'li Çıray, AKP’nin yanlış politikalarının araştırılmasını istedi
Tarih: 22.01.2014 - 19:35
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Çıray, AKP’nin yanlış politikalarının araştırılmasını istedi...

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP’nin yanlış politikalarını konu alan bir araştırma önergesi verdi.

İzmir Milletvekili Çıray’ın TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesi şöyle:

“AKP iktidarının takip ettiği hukuksuzluk politikaları yüzünden Türkiye’nin iç ve dış siyasi dengeleri ve uluslararası konumu ciddi bir şekilde sarsılmıştır. Bu politikalar nedeni ile ülkemiz ağırlaşan iç ve dış siyasi-sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmış ve milli güvenliğimiz tehdit altına girmiştir.

Mevcut AKP hükümetinin bu sorunları algılama ve onlara karşı tepki verme biçimi, karşı karşıya kaldığımız bu tablonun vahametini daha da ağırlaştırmakta ve milletimiz adına duyduğumuz endişeleri derinleştirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal yapısı AKP’nin iç ve dış politikalarıyla fiili olarak çözülmektedir. Bu tespitin siyasi olgusal kanıtları tartışılmayacak kadar açıktır. AKP’nin ve Başbakan’ın tüm bu yanlış politikaları, Türk Milletinin kardeşliğini ve Türkiye Cumhuriyetinin yakın geleceğini vahim şekilde etkileyebilecek bir mahiyet taşımaktadır. AKP iktidarlarının Türkiye’yi soktuğu hukuksuzluk yolunun iç ve dış politik tahribatın boyutlarının objektif olarak anlaşılabilmesi ve bu yoldan milletimizin demokratik iradesi içinde çok büyük bedeller ve maliyetler ödemeksizin dönülmesine katkıda bulunacak koşulların ortaya konulabilmesi amacıyla Anayasa’nın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. Uyarınca Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları