loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Deniz Yücel'in 'George Orwel' örneğine TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan yanıt

CHP'li Deniz Yücel'in 'George Orwel' örneğine TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan yanıt
Tarih: 05.12.2023 - 09:34
Kategori: Siyaset

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in basın toplantısındaki sözleri sonrası X hesabından bir paylaşım yaptı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in bugün Kürtlere yönelik eşitsizliklere işaret etmek için Hayvan Çiftliği'nin yazarı George Orwell'den alıntı yapmasına tepki gösteren Okuyan, George Orwell’in ilerici aydınların listesini devlete teslim eden bir muhbir olduğunu hatırlattı ve "Kürtlere dönük eşitsizliklere işaret etmek isterken bile anti-komünizme sarılma ihtiyacı neden duyarsınız?" diye sordu. 

Okuyan'ın paylaşımının tamamı şu şekilde: "CHP sözcüsü Deniz Yücel’e George Orwell’in ilerici aydınların listesini devlete teslim eden bir muhbir olduğunu, Hayvan Çiftliği’nin bu kadar popüler olmasını CIA’nın “derin” müdahalesinin sağladığını hatırlatmanın bir yararı var mı bilmiyorum. CHP sözcüsü “bütün insanlar eşittir ama bazıları daha eşittir” sözünün Orwell’e ait olduğunu söyledikten sonra, “Stalin dönemi Sovyetler Birliğindeki eşitsizlikleri çarpıcı bir dil ve öyküyle eleştiren ‘Hayvan Çiftliği’ isimli ünlü eserinden bir alıntıdır” demiş. Kürtlere dönük eşitsizliklere işaret etmek isterken bile anti-komünizme sarılma ihtiyacı neden duyarsınız?"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları