loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin: Emekliler intibak müjdesi bekliyor!

CHP'li Engin: Emekliler intibak müjdesi bekliyor!
Tarih: 07.04.2016 - 16:13
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, emeklilerin intibak sorununu Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, emeklilerin intibak sorununu Meclis gündemine taşıyarak, "emeklilerimiz ve ailelerinin büyük bir umutla beklediği intibak yasasının bir an evvel Meclis'ten çıkarılması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu araştırmalarına göre ülkemizde 7 milyon emeklinin olduğunu hatırlatan Didem Engin, "her 100 emeklimizden 33'ü emekli olduktan sonra geçinebilmek için çalışmaya devam etmek mecburiyetinde kalıyor" diyerek emeklilerin içinde bulunduğu zor koşulları hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerimizin maaşlarının artırılması ve bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesini talep ettiklerini söyleyen Didem Engin, "AKP emeklilerimize verecek kaynağımız yok demişti, sonrasında ise seyyanen bir düzenleme yapmak mecburiyetinde kalmıştı" dedi.

Emekli maaşlarının düşük olmasının yanı sıra bir diğer sorunun da maaşlardaki adaletsizlik olduğunu belirten Didem Engin, aynı süre çalışmış ve aynı miktarda prim yatırmış olmalarına rağmen emekli maaşları arasında ciddi farklılıklar bulunmasının adaletsizlik olduğunu belirtti. Didem Engin konuşmasını "Bu adaletsizliği gidermek için, emeklilerimiz ve ailelerinin büyük bir umutla beklediği intibak yasasının bir an evvel Meclis'ten çıkarılması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum" diyerek sonlandırdı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları