loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin genç işsizliğini, GSS sistemindeki sorunları gündeme getirdi

CHP'li Engin genç işsizliğini, GSS sistemindeki sorunları gündeme getirdi
Tarih: 22.04.2016 - 13:29
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem ENGİN, genç işsizliği ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemindeki sorunları gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem ENGİN, genç işsizliği ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemindeki sorunları gündeme getirdi.

Gençlerimizin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Didem Engin, ülkemizdeki genç işsizlik oranının %19.2 olduğunu söyledi. Her 5 gencimizden birinin işsiz olduğunu belirten Didem ENGİN, Hükümet'in kaynak yaratmak amacıyla bu genç işsizleri hedef seçerek, 2012'den itibaren her ay GSS primleri toplamaya başladığını hatırlattı. Meclis’ten geçen son torba kanunda muhalefetin tüm itiraz ve uyarılarına rağmen Hükümet'in GSS prim borçlarını silme işlemini 25 yaş ile sınırladığını belirten Didem Engin, bu düzenlemenin işsizleri ve ailelerini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

İşsizlerden talep edilen primlerin çok yüksek olduğunu hatırlatan Didem Engin, "Ödeyemeyenler için faiz işletiliyor, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar, muayene bile olamıyorlar" diyerek vatandaşların yaşadığı sıkıntıları vurguladı.
Konuşmasında, Hükümet'in işsizlikle mücadeledeki başarısızlığının faturasını gençlere çıkarmasının ne hukuka ne vicdana sığdığını söyleyen Didem Engin, "Gelir testi ve prim ödemelerindeki sorunları çözmek için GSS sisteminin Meclis’te kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiğini Hükümet’e tekrar hatırlatmak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları