loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin Özkoç'tan Cumhur İttifakı açıklaması

CHP'li Engin Özkoç'tan Cumhur İttifakı açıklaması
Tarih: 10.08.2020 - 17:07
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Cumhur İttifakı'nı değerler ve ilkeler bakımından sosyolojik bir değerlendirmeye tabi tutarsak, sosyolojisi değersizlik ve ilkesizliktir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhur İttifakı'na ilişkin açıklama yaptı. Özkoç, Cumhur İttifakı için "Konuşanın yandığı, içinde yer alan hareketin siyaseten geri düştüğü, içindekilerin çıkmak için çabaladığı bir kor kazana dönüşmüştür" ifadeleini kullandı.

Engin Özkoç'un açıklamaları şöyle:
"Cumhur İttifakı'nı değerler ve ilkeler bakımından sosyolojik bir değerlendirmeye tabi tutarsak, sosyolojisi değersizlik ve ilkesizliktir. Çünkü öncelikle sorulması gereken soru “Cumhur ittifakına istikamet veren AKP hangi sosyolojik değerler temeline dayanmaktadır?” sorusudur.

Milli görüşçü mü? BOP’un eş başkanı mı? Haburcu mu? Milliyetçi mi? Muhafazakâr mı? Siyasi tarihi zikzaklarla dolu bir partinin değerler ve ilkelerini belirlemek de çok güçtür.

Bu istikametsizlik nedeniyle ki, Cumhur İttifakı konuşanın yandığı, içinde yer alan hareketin siyaseten geri düştüğü, içindekilerin çıkmak için çabaladığı bir kor kazana dönüşmüştür.

Millet İttifakının ilk gün olduğu gibi bugün de istikameti ve değerleri bellidir. Toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamının sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Cumhuriyetimizi daha demokratik bir hale getirmek ve hukukun üstünlüğünü sağlamaktır.

Yüce Atatürk’ün dediği gibi “Bir istikamette yürümek azminde olan ve hareketinin ayağında bağlı zincirlerle müşküle sokulduğunu gören insan ne yapar? Zincirlerini kırar ve yürür.” Kararlılıkla, değerlerimize inançla yürüyoruz. Bu da birilerini korkutuyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları