loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Erdoğan, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı

CHP'li Erdoğan, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı
Tarih: 17.06.2013 - 13:32
Kategori: Siyaset

CHP'li Erdoğan Toprak, başta hükümet olmak üzere tüm kesimleri sağduyulu hareket etmeye ve toplumsal gerilimi düşürmeye davet etti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: “Başta hükümet olmak üzere bütün toplum kesimlerini sağduyuya, ortak akılla hareket etmeye ve gerilimi düşürmeye davet ediyoruz. AKP karşılıklı güç gösterisinde bulunmaktan vazgeçmeli tüm Türkiye’nin hükümeti olduğunun farkına varmalıdır”

“Hükümet McCarthycilik yapmayı bırakmalıdır. Bir tür cadı avına dönüştürülen bu gözaltı ve tutuklamalar daha büyük tepkilerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, başta hükümet olmak üzere tüm kesimleri sağduyulu hareket etmeye ve toplumsal gerilimi düşürmeye davet etti.

Erdoğan Toprak’ın Açıklaması Şöyle: “Bugün başta hükümete olmak üzere bütün siyasi partilere, sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve bütün toplum kesimlerine düşen sağduyulu davranmak ve ortak akılla hareket etmektir. Bir hak arama eylemi hükümet tarafından doğru yönetilmediği için bugün giderek bir kaosa dönüşmüştür. Hükümet sağduyulu davranıp toplumu sakinleştireceğine cadı avı başlatmıştır. İçinde Çarı grubunun da bulunduğu yüzlerce insanın gözaltına alınması sağlıklı bir yaklaşım değildir. Hükümet McCarthycilik yapmayı bırakmalıdır. Bir tür cadı avına dönüştürülen bu gözaltı ve tutuklamalar daha büyük tepkilerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. AKP eylem yapan vatandaşlarımızla karşılıklı güç gösterisinde bulunmaktan vazgeçmeli tüm Türkiye’nin hükümeti olduğunun farkına varmalıdır. Hükümet toplumu kamplara bölmemeli, herkesi kucaklamalıdır.

Bugün bütün Türkiye yorgun düşmüştür. Çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiş, polis de dahil binlerce insanımız yaralanmış ve esnafımız büyük zarar görmüştür. Bütün bunlar yetmezmiş gibi AKP lehine slogan atan eli sopalı belli gruplar terör estirmeye başlamıştır. Bu durumun devam etmesi geri dönüşü olmayan bir çıkmaza girmemize neden olacaktır.

Bugün her şeyden önce yapılması gereken hükümetin sağduyulu, sakin ve olayları anlamaya dönük bir tavır içine girmesidir. Bu herkesten önce hükümetin birincil sorumluluğudur. Hükümet eylem yapanları kendisine karşı suç işlemiş, isyan etmiş bir kitle olarak görmemeli ve hasmane tutum almaktan özenle kaçınmalıdır. Hükümet devlet ve toplum ilişkisinde var olan köprüleri atarsa Türkiye bir kaosa sürüklenir. Demokratik devletler; toplum üzerinde denetimi baskıyla, zorla ve şiddetle kurmazlar; rızayla ve uzlaşmayla kurarlar. Ülkemizde demokratik değer ve olgunluk bu süreci aşacak niteliktedir. Ancak bunun için AKP’nin sağduyulu ve sağlıklı davranması birincil koşuldur.”     

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları