loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Erdoğan Toprak: Bu kadar gözü dönmüşlük doğru birşey değil

CHP'li Erdoğan Toprak: Bu kadar gözü dönmüşlük doğru birşey değil
Tarih: 16.06.2013 - 15:25
Kategori: Siyaset

CHP'li Toprak'tan polis değerlendirmesi: Karşısındakini hasım olarak görüyor. Onların da evlatları, kardeşleri olduğunun farkında değil...

Dün akşam saatlerinde Gezi Parkı’na yapılan müdahalede vatandaşlara destek vermek amacıyla Alman Hastanesi’ne giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, hastaneye de yapılan müdahaleyi değerlendirdi. Toprak, “Orası hastane, savaşta dahi hastanelerin bir ayrıcalıkları vardır. Bu kadar gözü dönmüşlük doğru birşey değil” dedi.

Dün akşam saatlerinde Gezi Parkı’na yapılan müdahale sırasında yaralananan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nu Alman Hastanesi’ne kaldıran ve o sırada hastaneye yapılan müdahaleyi Radikal’e anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, şunları söyledi:

OLGUNLUĞU 18-20 YAŞINDAKİLERDEN Mİ BEKLEYECEĞİZ?
“Çok keyifsiz bir durum. Gezi Parkı’ndaki polisin orantısız güç kullanmasını doğru bulmuyorum. Diyelim polis orayı dağıtmak için kullanıldı. Hastanenin içerisine bir gaz bombası ve kimyasal karıştırılmış su nasıl sıkılır? Bunu anlamak mümkün değil. Orası hastane, savaşta dahi hastanelerin bir ayrıcalıkları vardır. Sezgin Tanrıkulu’nu oraya kaldırdık. Hastalara geçmiş olsun dedik. Hastane bu ya, insanları kurtarmak için götürülen yer. Bu kadar gözü dönmüşlük doğru birşey değil. Bu duygularla Türkiye yönetilemez. Orada bir eylem vardır ama eylemin gelişmiş dünya ülkelerinde müdahale yöntemleri vardır, ikna yöntemleri vardır. Orada tek bir nöbetçi çadır kalması yönünde, diğer çadırların kalkması yönünde bir eğilim belirmişti. Ne olduysa birden oldu. O noktaya gelmiş bir alt yapı birden farklı bir zamine kaydı. Türkiye bu noktaya geldi. Kutuplaşma Türkiye’ye zarar verir. Toplumsal bütünlüğü kaybederiz, insanları kamplara böleriz, Türk ekonomisi büyük kan kaybeder. Bu olduğunluğu olgunluğu oradaki 18-20 yaşındakilerden mi bekleyeceğiz, yoksa ben otorite kuracağım diye güç gösterisi yapan Hükümetten mi? Tabiki Hükümet’ten bekleyeceğiz. Yaklaşımı çok yanlış buldum. Türkiye aklıselimi kaybetmemeli. Kaybeden Türkiye olur.”

Polisler karşısındakini hasım olarak görüyor Müdahale eden genç polislerde de konuştuğunu vurgulayan Toprak, “Çocuklar olayın farkında değil. O çocukları da suçlamamak lazım. O çocuklar bu tip toplumsal olaylarda yeterince alt yapısının olmadığını gördüm. 14 saattir nöbet tutuyor. Birkere sağlıklı birşey değil. Çocuklar öyle bir ruh halindeler ki; karşıda bir düşman varmış gibi bakıyorlar. Onların protestocu, özgürlükleri, çevre için mücadele ettiklerinin farkında değiller. Bu tehlikeli bir durum. Oradaki emniyet görevlileri psikolojik olarak sıkıntılı noktadalar. Karşısındakini hasım olarak görüyor. Onların da evlatları, kardeşleri olduğunun farkında değil” dedi.

Miray Çimen / Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları