loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Erkek: Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Bahçeli'dir, Erdoğan'dır, Soylu'dur

CHP'li Erkek: Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Bahçeli'dir, Erdoğan'dır, Soylu'dur
Tarih: 19.11.2020 - 13:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditleri için, "Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Bahçeli'dir, Erdoğan'dır, Soylu'dur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Erkek, iktidarın hukukta reform yapılacağı yönündeki açıklamaları için, "Öyle bir HSK var ki bırakın yargının tarafsızlığını sağlamayı saraya biat ediyor. Böyle bir HSK varken hukuk reformu yapabilir misiniz? AİHM kararlarına, Danıştay, AYM kararlarına uymayan bir iktidar hukuk reformu yapabilir mi?" dedi.

Muharrem Erkek, organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditleri için, "Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Bahçeli'dir, Erdoğan'dır, Soylu'dur. İnfaz düzenlemesi adı altında özel af çıkarttılar. Bu kişiler de artık Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı haine geldi. Hukuk devletinden uzaklaştıkça mafya düzenine yaklaşırsınız. Burada önemli olan Türkiye'yi yönetenlerin ne söyleyeceği. Bir siyasi parti genel başkanına tehdit yöneltiliyorsa ülkeyi yönetenlerin, özellikle yürütmenin başındaki Erdoğan'ın ne tavır alacağı önemli" ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek'in açıklamaları şöyle:
"Saray iktidarının temsilcileri ısrarla ekonomi ve hukuk reformundan bahsediyorlar. 18 yıldır tek başına yönettikleri halde doğru bir şey yapamadıklarının da ikrarı niteliğinde açıklamalar. 

Hukuk reformu yapamadılar, hukuk deformu yaptılar. Demokratik hukuk devletinin olmadığı yerde hukuk reformu yapamazsınız. Kimseyi kandırmayacaksınız. Demokrasi güçlü bir masaysa bunun ayaları yasama, yürütme, yargı ve basındır. Bu ayaklar sağlam olursa demokrasitk hukuk devletini ancak inşa edersiniz.

Hukuk deformu yaptılar, Cumhuriyet, Sözcü davaları, BirGün'e ve birçok gazeteye uygulanan uygulanan cezlar, Odatv 259 gündür kapalı. Özgür basının üzerinde RTÜK ve Basın İlan Kurumu'nu silah olarak kullanan saray iktidarı. Böyle bir anlayış hukuk reformu yapabilir mi?

Öyle bir HSK var ki bırakın yargının tarafsızlığını sağlamayı saraya biat ediyor. Böyle bir HSK varken hukuk reformu yapabilir misiniz? 

AİHM kararlarına, Danıştay, AYM kararlarına uymayan bir iktidar hukuk reformu yapabilir mi? Bireysel başvuru sonucunda AYM'nin 10 binden fazla hak ihlali kararı var. Bunlardan yüzde 55'i adil yargılanma ile ilgili. Yargılanma hakkını bile ortadan kaldırdılar. AYM Enis Berberoğlu ile ilgili yeniden yargılama yapacaksın, dedi, mahkeme 'hayır' dedi. 

Canan Kaftancıoğlu hakkında tweetlerinden dolayı son derece ağır cezalar veren bir sistem hukuk reformu yapabilir mi? 

TBMM'de bekleyen fezleke sayısı bin 190. Milletvekilleri birer suç makinesi olmadığına göre sistemde sorun var demektir.

Bu sistem her şeyi hızlandıracak diyorlar. Hiçbir şey hızlanamıyor. 2012'te soruşturma dosyalarının sonuçlanma süresi 364 gün iken 2019'da bu 416 güne çıkmış. Yıllarca süren soruşturmalar, yıllarca süren davalar ve geç gelen adaletin adalet olmadığı bir sistem. Hukuk reformu elbette yapamazsınız. 

Sorunun kaynağı olanlar çözümün ortağı olamazlar. Zaten böyle de bir niyetleri yok.

Artı 1 kamuoyu araştırma şirketinin araştırması var, bize gönderdiler. 'Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisidir' sorusuna yanıt yargı 1,7. Hiçbiri yüzde 30,6. TSK'ye 30,5. Polis teşkilatı 7,5. Siyasi iklime göre karar veren hakim ve savcıların bunda rolü var. Bu sistemde hukuk reformu yapılamayacağını hepimiz biliyoruz.

AREA araştırma şirketi 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme bugün referandum yapılsa oy veririz' diyenler yüzde 54,4, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekleyenler yüzde 45,6.

ADAMOR araştırma şirketi göndermiş, 'cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden memnuniyet yüzde 30, memnuniyetsizlik yüzde 66,4. Vatandaş sisteme güvenini yitirmiş.

İktidar, şikayet etme, ağlama yeri değildir. 18 yıl tek başınıza yöneteceksiniz, bugün işsizlik büyümüş, adaletsizlikler büyümüş, yargı silaha dönüşmüş siz geliyorsunuz hukuk reformundan bahsediyorsunuz. Samimiyseniz doğru adımlar atın. 

Adalet Bakanı 'Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun' dedi. Güzel söz, ama memlekette zaten kıyamet kopuyor. Adaletsizlikler büyüdüğü için kıyamet kopuyor. Hukuksuzlukları büyütüyorlar, baskıyı artırıyorlar.

(Ekrem İmamoğlu'na soruşturma) Ekrem İmamoğlu İstanbul hakının temsilcisidir. İstanbul'un hak ve hukukunu korumak için mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Büyükşehir sınırları içindeki bir projeyle ilgili olarak İBB başkanına 'sen düşüncelerini yayma, billboarlarda kamuoyunu bilgilendirme' demek trajikomik bir durum. Bu hukuksuz soruşturmalar bize güç katar. Ekrem İmamoğlu da tarihe not düşecek ifadesini müfettişe gönderecek.

(Çakıcı'nın tehditleri ve Bahçeli'nin savunması) Alaattin Çakıcı'nın muhatabı Bahçeli'dir, Erdoğan'dır, Soylu'dur. İnfaz düzenlemesi adı altında özel af çıkarttılar. Bu kişiler de artık Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı haine geldi. Hukuk devletinden uzaklaştıkça mafya düzenine yaklaşırsınız. Burada önemli olan Türkiye'yi yönetenlerin ne söyleyeceği. Bir siyasi parti genel başkanına tehdit yöneltiliyorsa ülkeyi yönetenlerin, özellikle yürütmenin başındaki Erdoğan'ın ne tavır alacağı önemli. Onlar başaramazlar ama biz bu mafya düzenini bitireceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları