loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Faruk Loğoğlu'ndan Başbakan' a AVM sorusu

CHP'li Faruk Loğoğlu'ndan Başbakan' a AVM sorusu
Tarih: 10.06.2013 - 15:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Adana 5 Ocak Stadyumu’nu yeşil alan olarak Adana halkının hizmetine sunmayı neden düşünmediniz de yerine AVM yapmak istiyorsunuz? diye sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

12 Haziran 2011 seçimleri arifesinde, 4 Haziran 2011’de, Adana’da yaptığınız konuşmada, Adana’ya stadyum yapacağınızı Adanalılar’a şu sözlerle ifade ettiniz:

“Adana’ya artık bir stadyum yakışır diye düşünüyorum. İnşallah Adana’ya bir stadyum ve Adana’yı da Süper Lig yarışında daha güçlü görmek istiyoruz.”

Bu sözlerinizden sonra Adana-Sarıçam’da 33 bin kişilik stadyum için çalışmalara başlanmıştır. Fakat, bu stadyumun yapımını fonlamak için Adana 5 Ocak Stadyumu’nun TOKİ’ye devredilerek yıkılması ve yerine AVM yapılması planı ortaya çıkmıştır.

Bu durumda yanıtlanması istenen sorular şunlardır:

1) Sarıçam’daki 33 bin kişilik stadyum ne zaman tamamlanacaktır? Adana 5 Ocak Stadyumu’nu yeşil alan olarak Adana halkının hizmetine sunmayı neden düşünmediniz?

2) Adana 5 Ocak Stadyumu’nun yerine AVM yapılmak istenmesinin gerekçesi nedir? 

3) Adana halkı 5 Ocak Stadyumu’nun yıkılarak yerine AVM yapılacak olmasına büyük tepki göstermiştir. Bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de doğayı talan eden rantçı politikalara karşı yükselen tepkiler bağlamında Adana’ya yeşil alan kazandırmak yerine AVM yapma fikrini nasıl karşılıyorsunuz? 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları