loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li gençler cumhuriyeti kutluyor

CHP'li gençler cumhuriyeti kutluyor
Tarih: 24.10.2012 - 17:05
Kategori: Siyaset

CHP genç parti meclisi üyeleri cumhuriyet bayramı yasaklarına karsı yazılı açıklama yaptı...

CHP genç parti meclisi üyeleri cumhuriyet bayramı yasaklarına karsı yazılı açıklama yaptı.  


PM Üyesi Umut AKDOĞAN, Gül ÇİFTCİ, Sevnur YILDIRIM, Onursal ADIGÜZEL ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre DOĞAN'ın kaleme aldığı basın açıklamasında
''AKP, 10 yıllık iktidarı boyunca; Cumhuriyetimizin temek kazanımlarını yok etmek, toplumsal barışı ve ortak değerleri ortadan kaldırmak üzerine bir siyaset üretmiş ve bunun sonucunda toplumumuzda çok ciddi bir gerilim oluşturmuştur'' diyen parti meclisi üyeleri, Milletimiz iki bayramı birlikte, iç içe ve huzur içinde kutlamaya hazırlanırken AKP'nin bu bayramları birbirine karşıt göstermek gibi ayrıştırıcı bir çabanın içine girdiğini ve Cumhuriyet Bayramının kutlamasını, adeta meydan okurcasına Cumhuriyetin ilan edildiği başkentte yasaklamaya çalıştığını belirtti.

 

CHP genç parti meclisi üyelerinin açıklaması şu şekilde devam ediyor:


Öncelikle bilinmesini isteriz ki normal şartlar altında bizler hukuk devleti olmanın getirdiği sorumlulukların bilincinde olan, yasalara riayet eden, kurallar çerçevesinde toplumsal barışın bozulmamasına çaba gösteren bireyleriz. Fakat anlaşılmaktadır ki normal şartlar yerini olağanüstü şartlara bırakmıştır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlanmamasından daha büyük ne gibi bir olağanüstülük olabilir? AKP ülkemizde olağanüstü hal rejimini uygulamaya koymakta ve her türlü hak talebini yasaklarla bastırma yoluna gitmektedir.


Tam bu noktada AKP’ye ve onun valisine sesleniyoruz;


Biz, Ulusal Kurtuluş mücadelemizi başlatırken kimseden izin almadık, bugün o mücadelenin en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin bayramını kutlamak için de kimseden izin istemiyoruz.


“29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayamazsınız” buyruğu bizim için yok hükmündedir. Mustafa Kemal Samsun’a çıktıktan sonra O’nu geri çağıran Padişahın  “tutuklansın, tez kellesi vurulsun” buyruğunu nasıl dikkate almadıysa bizde AKP’yi ve onun valilerinin yasakçı zihniyetini dikkate almıyoruz.


Cumhuriyet milletin bayramıdır. Hiçbir güç Cumhuriyeti yasaklama cesareti gösteremez. Ne AKP, ne de valilerinin buna gücü yetmez.


Cumhuriyet bürokrasi koridorlarında kurulmadı. Bu ülkenin dağlarında, ovalarında, meydanlarında kuruldu. Nerede kurulduysa orada kutlanır.


Dün Ulusal Kurtuluş mücadelemizi ve Cumhuriyetin kuruluşunu engelleme çabasında olanlara bu ülkenin meydanlarında hangi cevabı verdiysek bu 29 Ekim'de de aynı cevabı vereceğiz.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları