loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li gençlerden hava harekâtı

CHP'li gençlerden hava harekâtı
Tarih: 08.11.2012 - 13:48
Kategori: Eğitim

CHP İstanbul Gençlik Örgütü Beşiktaş Meydanı'nda YÖK’ü protesto etti...

YÖK’ün kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım’da akşam saatlerinde meydanda toplanan gençler sloganlar eşliğinde Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne doğru yürümeye başladı. Bu sırada önlem alan çevik kuvvet ekipleri gençlerin yürümesine izin vermedi. CHP’li gençler adına basın açıklamasını İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek yaptı. Yürümelerine izin verilmeyen gençler, ellerindeki basın açıklamalarını uçak yapıp Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne doğru attılar. CHP’li gençlerin bu protestosuna CHP Parti Meclisi Üyeleri Onursal Adıgüzel ve Sevnur Yıldırım da attıkları uçaklarla destek verdi.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Ali Gökçek’in YÖK protestosunda yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

“Üzülerek söylüyorum ki, 1980’lerde devrimci bilinci yıkmak için çaba gösteren YÖK, artık yağcı yancı ve yandaş bir nesil yetiştirmeye çalışan AKP’nin oyuncağı haline gelmiştir. Dün cuntacı olan kurum, bugün kukladır! Üniversitelerin; polislerin, cemaat ve köhne sistemin arka bahçesi haline getiren ses çıkartmayan YÖK, araştırmayan sorgulamayan, sisteme boyun eğen, AKP zihniyetinde tek tip öğrenci üreten bir tür torna-tesviye makinesidir!

12 Eylül’ün üniversitelere ve öğrencilere taktığı kelepçe olan YÖK, darbenin günümüzdeki kalıntısı, binlerce öğretim görevlisi ve öğrencinin okuldan uzaklaştırmasına zemin hazırlayan bir kurum olmuştur. Merkezi yetkilerle donanmış olarak üniversiteleri kontrol altında tutma anlayışı, bugün dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bulunmaktadır.

Üniversitelerimiz, YÖK’ün akıl kalmaz ve bilimden uzak uygulamaları yüzünden bugün farklı düşüncelerin sorgulandığı ve üretildiği yerler değil, daha çok benimsenmiş fikirlerin kabul edildiği “yüksek lise” düzeyindedir.

Bilimsel araştırma, alınan ödüller uluslararası akademik saygınlık gibi ölçütler dikkate alınarak yapılan “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” listesinde Türkiye’deki üniversitelerin durumu ortadadır. Sözüm ona, çağdaş eğitim - öğretim esaslarına dayanan bir düzen içinde milletin ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla kurulan YÖK, tarihsel misyonunu tamamlamıştır. Kenan Evren’in yargılandığı bu günlerde YÖK’e sahip çıkmak ikiyüzlülüktür.

Üniversitelerimizin ayağına vurulan prangaların kaldırılmasıyla, okullarımız daha öncelerde de olduğu gibi bilimin ve teknolojinin merkezi haline gelecektir. Üniversiteler, TÜBA, TÜBİTAK, öğretim üyeleri, öğrenci dernekleri ve sendikaları gibi kuruluşların, temsilcilerinin atölye türü çalışmalarla şekillendireceği, yeni bir yasaya gereksinim duymaktadır. Başta Anayasa’nın 130. ve 131. Maddeleri değiştirilmeli, akademik özgürlük ve üniversite özerkliği açıkça ifade edilmelidir. Bunu takiben konuyla ilgili çevrelerden ve uzmanlardan oluşan bir platform, çağa uygun yeni bir yükseköğretim yasası hazırlanmalıdır.

Ve unutulmamalıdır ki; üniversitelerin daha özgür, daha demokrat ve bilimin ışığında ilerlemesini güvence altına alacak tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları