loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gülcan Kış, Maliye Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın kiralar hakkında çelişkili, ciddiyetten uzak açıklamalarına tepki gösterdi

CHP'li Gülcan Kış, Maliye Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın kiralar hakkında çelişkili, ciddiyetten uzak açıklamalarına tepki gösterdi
Tarih: 18.12.2023 - 20:16
Kategori: Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Maliye Bakanı Şimşek’e, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın röportajını yolladı.

CHP’li Kış, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın,  16 Aralık Cumartesi günü Hürriyet Gazetesi’nde yer alan Röportajında, “ev kiralarının Türkiye’de çok yüksek olduğunu” ifade eden açıklamaları sonrası,  Maliye Bakanı’na soru önergesi verdi.

Maliye Bakanı Şimşek’in 12 Aralık 2023 tarihinde, ülkede ev kiralarının düştüğü yönünde ki açıklamaları sonrası, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın da Bakan’ın aksine, Türkiye’de ev kiralarının çok yüksek olduğu yönünde ki açıklamalarının birer çelişkiden ibaret olduğunu vurgulayan CHP’li Kış şunları söyledi:

“AKP hükümeti; aylardır kiraların yüksek olduğu, vatandaşlarımızın mağdur olduğu, ev sahibi-kiracı arasında şiddete dönük ölümlü olayların olduğu yönündeki uyarılarımızı dikkate almadığı gibi, konu hakkında vermiş olduğumuz Meclis Araştırma Önergelerini de TBMM Genel Kurulu’nda reddetmiştir.

Şimdi Sayın Maliye Bakanı bizim uyarılarımızı dikkate almamıştır. Belki Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “kiraların ülkemizde çok yüksek olduğu” yönündeki açıklamalarını dikkate alır. O nedenle kendisine bu röportajı yolluyorum.  Belki şimdi, fahiş kira bedelleri hakkındaki uyarılarımızı dikkate alır.” 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e yazılı soru önergesi veren Kış, Bakan’a şöyle seslendi:

Sayın Bakan, 12 Aralık 2023 tarihinde yapmış olduğunuz açıklamada, “büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını” ifade ettiniz. Alınan önlemlerle satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüşler olduğunu iddia ettiniz. Ancak, Merkez Bankası Başkanı Sayın Erkan’ın göreve başladıktan sonraki ilk röportajında yapmış olduğu açıklamada, ülkemizdeki ev fiyatlarının müthiş pahalı olduğunu, ev bulamadığını söylemiştir. Bu çelişkili açıklamalar maalesef hükümetinize olan güveni daha da sarsmıştır.

Kış, hem Maliye Bakanı’nın, hem de Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın çelişkili ve ciddiyetten uzak açıklamalarına tepki gösterirken şunları ifade etti: “Merkez Bankası Başkanı’nın brüt 161 bin TL maaş aldığı bir ortamda ev kirasını ödeyemediğini ve kiralık ev bulamadığını söylemesine karşın, bugün ülkemizde bir asgari ücretlinin ya da bir emeklinin bu kiraları nasıl ödemesini beklersiniz”.

Kış, Bakan Şimşek’e, kira artışlarının önüne geçmek için aldıkları tedbirleri sorarken, Maliye Bakan’ı Şimşek’in çalışan emekliye verilecek 5 bin TL ödemeye de karşı olup olmadığını sordu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları