loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Güler, hayvan hırsızlıklarını sordu!

CHP'li Güler, hayvan hırsızlıklarını sordu!
Tarih: 14.10.2013 - 21:38
Kategori: Siyaset

Güler, Dikili ve Bergama çevresinde yaşanan, geçimini hayvancılıkla sağlayan yurttaşları mağdur eden yoğun hayvan hırsızlığını İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne sordu...

“Hayvancılıkta uygulanan yüksek girdi fiyatları nedeniyle zor günler geçiren sektör yaşanan hırsızlıklarla birlikte bitme noktasına gelmiştir. Kurban bayramı öncesinde sorunun ne olduğunun tespit edilmesi ve harekete geçilmesi acil gerekliliktir”

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Dikili ve Bergama çevresinde yaşanan, geçimini hayvancılıkla sağlayan yurttaşları mağdur eden yoğun hayvan hırsızlığını İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güler, "hayvan üreticisi yurttaşlarımız bir taraftan yüksek girdi fiyatlarından mağdur diğer yandan da hırsızlıktan. Yaşanan hırsızlıklar karşısından tam bir çaresizlik içindeler. Kurbanda satıp evinin geçimini sağlayacak hayvanları çalınıp gidiyor! İnsanlarımızın tüm umutları da onlarla beraber… Burada kapatılan jandarma karakollarının etkisi var mı o da ayrı bir konu. Ancak yörede yaşanan yoğun hayvan hırsızlığının önlenmesi hem geçimini sağlayan yöre halkı hem de hayvancılık acısından yaşamsal derecede önemli. Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarının denetimi, ilgili kurumlar arasında eşgüdümlü çalışmaların yapılması gerekmemektedir. Konuya güvenlik ve sektör işbirliği temelinde bakmak, yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak temel öncelik olmalıdır" dedi.

“Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu kapatıldı, jandarma karakolları kaldırıldı!”

Son yıllarda artarak devam eden ve önlemi bir şekilde alınamayan hayvan hırsızlığını gündeme getiren Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağustos ve Eylül aylarında Bergama ve Dikili köylerinde yürüttüğüm çalışmalarda, köylüler yoğun biçimde hayvan hırsızlığından yakındılar. Köylerde yaşayan yurttaşlarımızın temel geçim kaynaklarından olan hayvancılık, hırsızlık nedeniyle sekteye uğramaktadır. AKP iktidarının tarım politikaları ile beli bükülen çiftçilerin birde hırsızlar ile uğraşmak zorunda kalmıştır. Mera hayvancılığı yapılan köylerde Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu sisteminin bulunmadığı da tarafımızca tespit edilmiştir. Yaşanan tüm gelişmelerden sonra Bergama’da mevcut Jandarma karakollarının kapatılmasıyla birlikte hırsızlık sorununun arttığı köylü yurttaşlarımız tarafından dile getirilmiştir. Köylümüz mağdur, Jandarma Karakolları’nın kapatılmasından dolayı köylü hırsızlar ile karşı karşıya gelmekten çok rahatsız. Caydırıcı ve yeterli önlemler alınmaz ise köylülerimizin yaşadığı sıkıntılar artarak devam edecek”
Yaşanan hayvan hırsızlığı sorununun boyutlarının belirlenmesi gerektiğini söyleyen Güler, “Sorunun ne olduğuyla ilgili gerçek durumun ortaya çıkarılması gerekir. Köylülerimizden edindiğimiz bilgilere göre Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu sistemi kaldırılmadan önce hırsızların bu kadar rahat hareket edemediği bilgisini aldık. Köylünün yoğun şikayetine konu olan hırsızlık sorununa karşı tasarlanan çalışmalarının neler olduğu konusunda bilgilendirmenin İzmir Valiliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne tarafından yapılması gerekiyor. Hayvancılıkta uygulanan yüksek girdi fiyatları nedeniyle zor günler geçiren sektör yaşanan hırsızlıklarla birlikte bitme noktasına gelmiştir. Kurban bayramı öncesinde sorunun ne olduğunun tespit edilmesi ve harekete geçilmesi acil gerekliliktir” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları