loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Güler, “Tire celladı kim?”

CHP’li Güler, “Tire celladı kim?”
Tarih: 10.01.2014 - 15:00
Kategori: Siyaset

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkışını sağlayan 22 km’lik Belevi bağlantısının yetersizliğini ve yolda meydana gelen ölümcül kazaları Meclis gündemine taşıdı...

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkışını sağlayan 22 km’lik Belevi bağlantısının yetersizliğini ve yolda meydana gelen ölümcül kazaları Meclis gündemine taşıdı.

“Duble yol Tire’ye uğramadı!”

Tire’nin, 80 bin nüfusuna, yüksek üretim ve ticaret potansiyeline karşın, verimli ve güvenli bağlantı yollarından yoksun olduğunu belirten Güler, “mevcut yollarda yaşanan can ve mal kayıplı kazalar, ilçede yapılan üretimi ve ticareti olumsuz etkilediği gibi Tirelilerin gündelik yaşamını da güçleştiriyor. Özellikle Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkış noktası üzerinde 22 km’lik Belevi bağlantısı arasında yaşanan kazalar nedeniyle bu yol Tireliler tarafından “Tire celladı” olarak adlandırılmış. Yollar kendi kendilerine cellat kesilmez. Gerçek cellat işini kötü yapanlardır” dedi.

Hükümet’in 12 yıllık hizmetlerinden yegane övünç kaynağı olan ‘dubleyol’ların Tire’den maalesef esirgendiğini görmekteyiz diyen Güler, “ Tire’de onlarca yurttaşımızın yaşadığı can ve mal kaybının sorumlusu 12 yıldır iktidarda bulunan ve hizmeti İzmir ve ilçelerine esirgeyen AKP iktidarıdır” dedi.

Tire – Belevi arası yol için ‘biz Türkiye’nin her tarafında binlerce km duble yollar yaptık 20 km’lik Belevi bağlantısını mı yapmayacağız’ diyen eski bakan Binali Yıldırım’a yüklenen Güler, “Binali Bey bugün İzmir’de büyükşehir belediyesi başkanlığına aday kişi. Tire’de yapılan toplantıda Tire halkına ‘Tire’nin yollarını genişleteceğiz, Tire’nin yolarını duble yol yapacağız’ demesi şaşkınlık verici. Bakan olarak yollardan sorumlu kişi olarak o koltukta 11 yıldır oturdu. Tire’nin “duble yol” yoksunluğu sürdü gitti. Aklınız neredeydi?” dedi.

“Ekonomik potansiyeline katkı sağlar”

Konunun ekonomik yönüne de değinen, Belevi bağlantı yolunun düzenlenmesinin ekonomik potansiyele katkı sağlayacağını ifade eden İzmir Milletvekili Güler, “Tire Organize Sanayi Bölgesi de Tire – Belevi yolu üzerinde. Otoyola bağlantı elverişli hale gelse üreticiler İzmir – Aydın otoyolundan hem İzmir ve limana rahat ulaşacak hem de Aydın ve iç bölgelere rahat nakliye sağlanacak. Yatırım yapacak birçok yurtiçi - yurtdışı şirket Tire’den İzmir limanına ulaşımın güç olması nedeni ile bölgeye yapacakları yatırımları farklı bölgelere yönlendiriyor. Turizm sezonunda Manisa, Beydağ, Kiraz, Ödemiş ve Bayındır’dan gelen yurttaşlar Tire – Belevi yolunu kullanarak turistik yerlere ulaşım sağlanıyor. Ancak mevcut durumun yetersizliği ve yoğun trafik nedeni ile de yaz aylarında kazalarda ciddi artışlar görülüyor” dedi.

Daha önce de Bayındır ve Ödemiş İlçelerinin yaşadığı yol sorunlarını Meclis gündemine taşıyan Güler, yaptığı açıklama ile Menderes Havzasının yaşadığı yol problemlerinin takipçisi olacağını belirtti.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular:

1. Tire’nin İzmir – Aydın otoyoluna çıkışını sağlayan 22 km’lik Belevi bağlantısına ulaşımı sağlayan yolda genişletme ya da bölünmüş yol çalışması yapılmakta mıdır? Ne zaman bitirilecektir?

2. Yöre halkı tarafından Tire celladı olarak adlandırılan Tire – Belevi(Selçuk) arasında son bir yılda yaşanan kaza sayısı ne kadardır? Bu kazalardaki can ve mal kaybı ne olmuştur?

3. Tire – İzmir bağlantı yolu olarak kullanılan Torbalı güzergahında, güvenli ve kolay trafik seyri için bölünmüş yol planlaması - çalışması var mıdır? İş ve İşlemler hangi aşamadadır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları