loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürer; 'İnsan canına kast etmeyen için ehliyet affı çıkmalıdır'

CHP'li Gürer; 'İnsan canına kast etmeyen için ehliyet affı çıkmalıdır'
Tarih: 09.12.2022 - 21:55
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ehliyet affını Adalet Bakanına,110 ülkeden ithal futbolcuyu Gençlik ve Spor Bakanına sordu.Bakanlar yazılı yanıt verecek.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Adalet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı TBMM bütçe görüşmelerinde Bakanlara sorular yöneltti.

Gürer ehliyet affı için kabine de bir ön hazırlık var mı diye sordu.Bakan yazılı yanıt verecek.

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI ?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yönettiği soru da binlerce ehliyet affı bekleyenin isteğini dile getirdi.

CHP'li Gürer “Adalet Bakanına soruyorum: İnsan canına kastetmemiş ve yaralamamış, bir nedenle ehliyetine el konanların affına yönelik Kabinenizde bir ön hazırlık var mıdır? “ sorusunu yöneltti. Bakan soruya yazılı yanıt verecek.CHP’li vekil Ö.Fethi Gürer Adalet Bakanlığı çalışanlarının Özlük Haklarına yönelik düzenleme yapılıp yapılmayacağını da Bakana sorduğu ikinci soru oldu.Gürer “Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru, idari hizmetli, eğitimci, psikolog, sosyolog gibi farklı unvanlarda çalışan Bakanlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilip enflasyonun etkisinden korunmaları için bir çalışmanız var mıdır?” Sorusuna da Bakan yazılı yanıt vereceğini belirtti. Gürer Adalet Bakanlığı özlük hakları iyileştirilmelidir.” Dedi.

110 ÜLKEDEN FITBOLCU İTHAL EDİYORUZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Gençli ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na da yönelttiği soruda Süper ve TFF liği yanında 1 ve 2 amatör kümede dahi yer alan ithal futbolculara değinip 110 ülkeden yabancı futbolcu gelecek duruma ülke futbolu nasıl düşürüldü?

Diye sordu.Gürer” Gençlik ve Spor Bakanına soruyorum: 2019-2020 yılı futbol sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'te 346 yabancı uyruklu, 1'inci amatör ve 2'nci amatör kümede dahi 83 yabancı futbolcu yer almıştır.

110 ayrı ülkeden; Çad, Gabon, Uganda, Jamaika, Venezuela'dan dahi ithal futbolcu gelecek duruma neden ülkemiz düşürülmüştür?

Sorusunu sordu.Bakan yazılı yanıt verecek . Gürer” Milli Takım Dünya kupasında yok.Katar’da polisleri gönderdik ancak futbol takımımız gönderemedik.Ülkede futbol bir endüstri döndü. Milli ve yerli diye diye 8 yabancı oyuncu ile süper liğde takımlar sahaya çıkıyor.Futbol liglerinde farklı ülkelerden transferi edilen yabancı uyruklu futbolcular oynaması ve Amatör liğlerde dahi yabancı oyuncu bulunması dikkat çekici bir durum.Bakalım Bakan yanıtı nasıl olacak?” dedi.

CHP Li vekil Ömer Fethi Gürer Ayrıca Niğde stadını da gündeme getirdi.Gürer”Mayıs 2021'de Niğde Stadı'nı yıktınız, "Beş yüz elli günde yenisini yapacağız." dediniz, yapmadınız ve yeniden ihale ettiniz. Hangi tarihte stat açılacaktır? Niğde Kapalı Spor Salonu yıkıldı. Hangi tarihte yeni salon yapılacak sorularını da bakana sordu.Bakan bu soruları da yazılı yanıt verecek.

Gürer TBMM ye Bakanların yılda bir kez bütçe için katılıp onu da icraatları anlatıp genelde sorulara süre gerekçesi ile yazılı yanıt vereceğini ifade ettiklerini belirtti.”Ülke ve yerel sorunların sorularının tümünün mecliste yanıtlanmalı” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları