loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi: Sisal Şans Şirketi devletin koruması altında kumar oynatıyor

CHP'li Hamzaçebi: Sisal Şans Şirketi devletin koruması altında kumar oynatıyor
Tarih: 17.09.2020 - 17:15
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "Milli Piyango ve şans oyunlarının özelleştirilmesiyle birlikte her ekran kumarhane özelliğine sahip oldu" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Demirören-Sisal ortaklığına devredilen Milli Piyango ile ilgili açıklamalar yaptı.

Hamzaçebi, "SİSAL ŞANS Şirketi bayi komisyonlarını azaltırken Sayısal Loto ve Hemen Kazan’da fiyatları iki katına yükseltti. Öte yandan Sayısal Loto’daki numara sayısını da kimse bilemesin diye 49’dan 90’a çıkardı. Eski panayırlardaki üç kağıtçılar bile bunların yanında masum kalır" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi'nin açıklaması şöyle:
"Milli Piyango (MP) özelleştirildi. Ancak işletmeci şirket olan SİSAL ŞANS işlerin iyi gitmeyeceğini anlayınca ilk iş olarak Milli Piyango bayilerinin komisyonlarını azalttı. Komisyon oranı MP biletlerinde net %9.70’ten %4.25’e, sayısal lotoda ise %6.0’dan %3.5’e indirildi. Bir dönem Milli Piyango bayi sayısı yaklaşık 15.000 iken, MP’nin Varlık Fonuna devri ve başarısız özelleştirme süreci; önceden MP hasılatı Savunma Sanayiine aktarılırken bundan vazgeçilmesi, MP’nin devlet değil özel sektöre ait olması bayi sayısında azalmaya yol açmıştır. Bayi komisyon oranları eskiden MP tarafından belirlenirken işletmecinin insafına bırakılarak ŞANS SİSAL tarafından belirlenmesi yanlış olmuştur. Hiç değilse bu yetki verilmeyebilir ya da sözleşmeye bayilerin gelir seviyelerinde azalmaya yol açmayacak bir şart konulabilirdi.

SİSAL ŞANS Şirketi bayi komisyonlarını azaltırken Sayısal Loto ve Hemen Kazan’da fiyatları iki katına yükseltti. Öte yandan Sayısal Loto’daki numara sayısını da kimse bilemesin diye 49’dan 90’a çıkardı. Eski panayırlardaki üç kağıtçılar bile bunların yanında masum kalır.

Türk Ceza Kanunu Madde 228’e göre kumar oynanması için yer ve imkan sağlayanlar ile bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle bu suçu işleyenler 1-5 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılır. SİSAL ŞANS Şirketi devletin koruması altında kumar (barbut) oynatıyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları