loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İbrahim Kaboğlu: Süleyman Soylu görev suçu işledi, hakkında meclis soruşturması açılmalı

CHP'li İbrahim Kaboğlu: Süleyman Soylu görev suçu işledi, hakkında meclis soruşturması açılmalı
Tarih: 15.09.2020 - 13:45
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "Şehirler arası kara yollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez" hükmünü iptal etmesini eleştirerek AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldı. Soylu, "Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?" dedi

Soylu'nun bu açıklamasına CHP'nin anayasa hukukçusu milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu tepki gösterdi. 

Kaboğlu, Soylu'nun görev suçu işlediğini kaydetti.

Kaboğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
"'Şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez' şeklindeki yasak, Anayasa'ya ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'ne aykırılık nedeniyle Anayasa Mahkemesince iptal edildi. İçişleri Bakanı S. Soylu'nun, Anayasa Mahkemesi'ni ve Başkanı'nı hedef alan sözleri, Anayasa madde 153/son, 138/son, 81, 11 ve 17'nin açıkça ihlali olup, görev suçu niteliği taşıdığından, hakkında Anayasa madde 106/5 gereği Meclis soruşturması açılmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları