loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kaleli: ''Doğa yoksa biz de yokuz''

CHP'li Kaleli:  ''Doğa yoksa biz de yokuz''
Tarih: 06.06.2014 - 12:28
Kategori: Siyaset

Bursa Milletvekili Kaleli, ''Ne olursa olsun doğamıza sahip çıkacağız. Doğa yoksa biz de yokuz''

CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, Melda Onur, Candan Yüceer ve Hüseyin Aygün, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Ne olursa olsun doğamıza sahip çıkacağız. Doğa yoksa biz de yokuz” dedi.

Dünya Çevre Günü’nün yasla kutlandığını belirten Kaleli, yeni nesil toplumsal hareketinin bundan sonra çevre ile başlayacak gibi göründüğünü kaydetti.

Toprağına, suyuna sahip çıkmaya çalışan köylülerin hem marjinalleştirildiğini hem de yerlerinden, yurtlarından, barajlar, taş ocakları, madenler nedeniyle sürülmek zorunda kaldıklarını ifade eden Kaleli, “Doğa katliamı yapanlar cezalarını bulmadıkları gibi bilinçli suç işlemeye devam ediyorlar. Başbakan da bütün kurulların başına geçerek bu varlıkları peşkeş çekmeye devam etmektedir” dedi.

Kaleli, “Ne olursa olsun doğamıza sahip çıkacağız. Doğa yoksa biz de yokuz” ifadesini kullandı.

İstanbul Milletvekili Melda Onur, HES’lere direnenlerin önemli başarılar elde ettiğini kaydetti. Rize İkizdere’de HES’lere engel olmaya çalışan köylülerin ağır şiddet gördüklerini belirten Onur, “Bugün Dünya Çevre Günü. Ben ağaçlar, yaşam hakkı, suyu adına direnen, şehirde, köydeki bütün direnişçileri sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Onur, “Eli uzun adama şunu söylüyorum: Siz çevrecinin daniskası değil olsa olsa insanlığın yüz karası olursunuz” diye konuştu.

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, bu sabah Rize adliyesinde suyuna, doğasına sahip çıkanların yanında olduklarını belirterek, “Orada yaşları 50 ile 70 arasında değişen kadınlar, bazı jandarma görevlileri kendilerine şiddet uygularken gözlerinden yaş geldiğini söylüyorlardı. Çok masumane, çok güzel mücadele bu. Bir kez daha onlara selam olsun. Gurur duyduk hemcinslerimizle” dedi.

Yüceer, insanların çevre için ölmediği, güzel, yaşanabilir bir çevre diledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları