loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kart: ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na iş takipçiliği yakışır mı?''

CHP'li Kart: ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na iş takipçiliği yakışır mı?''
Tarih: 04.02.2014 - 19:35
Kategori: Siyaset

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart: ''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na iş takipçiliği yakışır mı?''

Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na iş takipçiliği ve ihale tevzii yapmak yakışır mı?” diye sordu.

Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ortaya çıkardığı en vahim olaylardan birisi de ‘Sabah-ATV’nin satışı sürecindeki havuz ilişkisidir. Başbakan’ın bizzat müdahil olduğu yolsuzluk ilişkisini, yasama denetimi sorumluluğu içinde dile getiren İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın mezkur önergesine getirilmek istenilen internet sansürü olayı ve iddiayı daha da kritik bir hale getirmiştir” dedi.

Konya Milletvekili Kart, Meclis Başkanlığına sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi:

“Seydişehir Eti Alüminyum özelleştirmesindeki çıkar ilişkilerinin baş aktörlerinden olan Cengiz Grubu, 2013’lü yıllarda da yine aynı şekilde Başbakan’la ‘özel ve yakın ilişkiler’ içindedir. Basına yansıyan bulgulara göre; ….Başbakan’ın oğluyla Cengiz Grubu doğrudan çıkar ilişkileri içinde olup, devletten ihale alan ve kamuoyunda bilinen sermaye gruplarına 100’er Milyon Dolar ‘salma’ yoluyla havuz oluşturulduğu, Başbakan’ın ‘iş takipçiliği ve ihale tevzii’ yaptığını gösteren bulgular söz konusudur. Esasen, Sabah-ATV’nin Çalık grubuna satış süreci gözönüne alındığında bu ilişkinin organize bir nitelik kazandığı ve Başbakan’ın bu basın grubunu adeta ‘özel müktesebatı’ olarak gördüğünü dehşetle gözlemliyoruz.”

Kart, Başbakan’a, “Çalık Grubunun ödeme şartlarını ihlal ettiği açıklık kazandığı halde, tazmin ve iadeye ilişkin hükümler neden uygulanmamaktadır? Halkbank ve Vakıfbank’tan alınan toplam 750 Milyon Dolar kredinin üzerine ayrıca 170 Milyon Dolar daha kredi alındığı yönündeki iddia ve bilgiler doğru mudur? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına iş takipçiliği ve ihale tevzii yapmak yakışır mı?” diye sordu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları