loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Keskin: Antalya'da sergilenen eşkıyalık

CHP'li Keskin: Antalya'da sergilenen eşkıyalık
Tarih: 03.04.2014 - 17:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, böylesi bir durumun yanı sıra 'asıl acı olan' olayın dün Antalya'da yaşanan olaylar olduğunu söyledi.

- CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Yakup Akkaya, Antalya'da CHP'nin seçimlerin yenilenmesi için yaptığı başvuruyla başlayan ve dün Ak Parti'nin Büyükşehir Belediyesi önüne çadır kurmasıyla devam eden olaylarla ilgili dün akşam saatlerinde kente geldi. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'la yaklaşık 5 saatlik toplantının ardından kameralar karşısına geçen Adnan Keskin, toplantıda parti örgütünün yapılan usulsüzlüklere ilgili yaptığı çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

İl Örgütünün çok ciddi ve sağlıklı çalışma yürüttüğünü kaydeden Keskin, "Bazı sandık seçmen listelerinde oy kaydırmalarının olduğunu saptamışlar ve 50 bine yakın oyun da iptal olduğu gerçeğini yakalamışlar" dedi.

Antalya'da 54 bin civarında oyun iptal edildiğini ve İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre iptal edilen oyun aradaki farkı değiştirebilecek niteliğe sahip olduğunun altını çizen Keskin, neticeyi değiştirebilecek bir iptalin söz konusu olduğunu anlattı. Keskin, "İptallerin de ağırlık bölümü ilçe seçim kurulu ve sandık kurullarında görev yapan arkadaşlarımızın yanlış tutumlarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla seçimlerini iptalini gerektirecek, ciddi olumsuzlukların olduğunu beraberce tespit ettik" dedi.

EŞKIYA YÖTEMİYLE BELEDİYE BASKINI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, böylesi bir durumun yanı sıra 'asıl acı olan' olayın dün Antalya'da yaşanan olaylar olduğunu söyledi. Keskin, şunları söyledi:

"CHP'nin yapmış olduğu itirazdan tedirginlik duyan, kuşkuya kapılan Adalet ve Kalkınma Partisi 'nin milletvekilinin ve belediye başkan adayının bir eşkıya yöntemiyle belediyeyi basması, sonra belediyenin bir başka birimini hukuku ve yasaları ayak altına alarak gidip baskın yaparak, belediyedeki görevlilere hakaret etmesi üzüntü verici şeyler. Demokrasi kültürüyle bağdaşmayan yaklaşımlar. Hele milletvekilliği yapmış, geçmişte belediye başkanlığı ve şimdi de belediye başkan adaylığı yapmış bir kişinin böyle bir tavır sergilemesi, önümüzdeki günlerde Antalya'da yurttaşlarımızın nelerle karşılaşabileceğinin somut kanıtlarını oluşturmuştur. Daha belediyeye gelmeden belediye çalışanlarına hakaret eden kişinin o belediyede sağlıklı bir yönetim anlayışı ortaya koyması söz konusu olamaz."

Olaylar karşısında Antalya Valisi ve İl Emniyet Müdürü'nü 'vurdumduymaz' bir tavır içinde olmakla itham eden Keskin, "Hala belediyenin önünde çadır bulunuyor. İstanbul 'da Ankara 'da insanların en küçük bir demokratik tavrına TOMA'larla su sıkılırken, biber gazı sıkılırken çadırın muhafaza edilmesi kamu yönetiminde bulunan insanların ne kadar tarafgir hareket ettiklerini açık bir şekilde ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

Genel Sekreter Tamaylıgil, Genel Başkan Yardımcıları Keskin ve Akkaya, Mustafa Akaydın, Milletvekili Acar ve İl Başkanı Devrim Kök daha sonra adliye binasına geldi.

DHA - Emre BAYLAN

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları