loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Keskin, Burdur’da: “Türkiye bir devlet kriziyle karşı karşıya geldi''

CHP'li Keskin, Burdur’da: “Türkiye bir devlet kriziyle karşı karşıya geldi''
Tarih: 06.03.2014 - 19:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Burdur’da: ''Türkiye bir devlet kriziyle karşı karşıya geldi.''

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Burdur İl Başkanlığı binasının balkonundan partililerine hitaben yaptığı konuşmada, yolsuzluk iddialarının siyasal iktidarı rahatsız ettiğini söyledi.

Başbakan koltuğunda oturan AKP Genel Başkanı’nın, Anadolu’nun değişik yerlerinde dolaşarak “bozuk plak gibi” karşıya saldırarak, “en iyi savunma saldırıdır” taktiğini izleyerek, toplumda yeni gerilimlerin oluşmasına neden olduğunu söyleyen Keskin, “Olayları çarpıtabilmek, gerçekleri gizleyebilmek için sürekli yalan söylüyor, çırpındıkça da batıyor. Türkiye bir devlet kriziyle karşı karşıya geldi. Geçmişte de bir takım sıkıntılar, tartışmalar, olumsuzluklar yaşadık ama hiçbir dönemde siyasi çekişmeler ülkeyi devlet krizinin eşiğine getirmemişti” ifadesini kullandı.

Keskin, Anayasa’dan kaynaklanan yetkilerini kullanan kurulların yetkilerinin iktidar tarafından gasbedildiğini, işlevsiz hale getirildiği söyledi.

- “Karanlık süreçten geçiyoruz”

Yargının talimatlarının yürütme organının başı tarafından verilen emirlerle güvenlik güçleri tarafından görmezlikten gelindiğini belirten Keskin, şöyle konuştu:

“Savcılar yapacakları operasyonlarda güvenlik güçlerine söz geçiremiyor. Başbakan ve iktidar ise yaşanan olumsuzlukları Türkiye’nin gündeminden düşürmek için yargıyı tamamen yürütmenin emrine alacak yasal değişiklikler yapıyor. Bir gecede 2 bine yakın güvenlik gücü mensubu görev yerlerinden başka yere tayin ediliyor. Ülkenin aydınları, yazarları, çizerleri cezaevinde yaşam boyu mahkumiyete tabi tutuldukları, hapsedildikleri için gün geçirmekte zorlanırken, kaçma kuşkusuyla tahliye edilmezken, bakan çocukları, onlarla beraber hileli işler yapan yabancı uyruklu bir kişi, izine çıkan bir hakimin görevden ayrılmasından sonra ‘kaçma kuşkusu yok, kanıtları yok etme kuşkusu yok’ diye tahliye ediliyor. Böyle bir karanlık süreçten geçiyoruz.”

- “Demokratik depremi gerçekleştireceğiz”

Keskin, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu “demokratik depremi” gerçekleştireceklerini ifade etti. Bunu başarmak için öncelikle CHP’nin kendi içerisindeki bütünlüğü sağlaması gerektiğine işaret eden Keskin, “Yaşadığımız süreç, geçmişte yaşadığımız tartışmaların esiri olmadan, tutsağı olmadan, birlikteliğimizi sağlamak, birbirimizin eksiklerini değil öne çıkan güzel tarafları dikkate alarak dayanışmamızı güçlendirmemizi gerektiriyor” diye konuştu.

Keskin, CHP olarak karşı karşıya kaldıkları sorumluluğun gereklerini yerine getirecek bilgi ve birikime, tarihi miras ve deneyimli kadrolara sahip olduklarını anlatarak, bütün marifetin o kadroları birlikte çalıştırabilecek bir motivasyonla bir algı etrafında toplayabilmek olduğunu söyledi.

Keskin, daha sonra il binasından Köprübaşı mevkisine kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Öte yandan Keskin, Burdur ziyaretinden önce CHP Yeşilova ilçe binasında ve Cumhuriyet Meydanı’nda da partililere hitaben konuşma yaptı.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları