loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kuşkan, "Çocuklarınızı koruyunuz''

CHP'li Kuşkan, "Çocuklarınızı koruyunuz''
Tarih: 31.07.2012 - 11:52
Kategori: Eğitim

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan yayımladığı yazılı açıklamasında 4+4+4 hakkında velileri bir kez daha uyardı...

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan yayımladığı basın açıklamasında AKP iktidarının baskı, dayatma ve zorbalığıyla parlamentodan geçirilen kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” sayesinde yeni Öğretim yılında AKP kaosu yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.


“Zorunlu temel eğitimi 12 yıla çıkardık” yalanıyla aslında kesintisiz 8 yıl olan zorunlu eğitimi kademelendirerek, özünde kesintili hale getiren ve 4 yıla indiren, sonrasında da açık öğretime yönlendiren AKP iktidarının, okula başlama yaşını da tüm uyarılara rağmen bilimsel yaş sınırlarının altına çektiğini belirten Kuşkan,  “Eğitim cinayeti” olarak tanımladığımız bu uygulamaya gelen tepkiler nedeniyle, AKP’nin çok küçük bir geri adım atarak “rapor” koşulu getirdiğini,  bu gelişmeler ışığında ve Kocaeli Valiliği’nin kaymakamlıklara gönderdiği 19.06.2012 tarih ve 15156 sayılı genelgesindeki açıklamalara dayanarak velileri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla bazı noktalara dikkat çekmekti.


a) Eylül ayı sonu itibarıyla 5-5,5 yaşını (60-66 ay) dolduran çocukların ilköğretim okullarının birinci sınıflarına kayıtları yapılabilecektir. Çocukları bu yaş grubuna giren velilerimizin çocuklarının kayıtlarını kesinlikle yaptırmamalarını öneririz. 5 ve 6 yaş grubu çocuklarının gitmesi gereken yer okul öncesi eğitim kurumlarıdır.

b) 5,5-6 yaş (66-72 ay) arası çocukların kayıtları ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre e-okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Çocukları bu yaş aralığına giren velilerimiz “çocuklarının pedagojik olarak bu eğitime hazır olmadığına ilişkin” SAĞLIK RAPORU alarak 6 yaş (72 ay) sınırına kadar çocuklarını AKP zulmünden korumalıdırlar

c) Sahte adres veya hileli nakil yollarına başvurarak çocuğunu kaydettirmesi gereken bölgedeki okul yerine başka bir okula kaydettiren velilerle, bu kayıtları yapan okul yönetimleri hakkında kanuni işlem yapılacağı vurgulanan Valilik genelgesinin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

d) Ayrıca söz konusu genelgede vurgulanan “öğrenci kayıt işlemleri sırasında, gerek okul adına ve gerekse okul aile birliği adına velilerden bağış, yardım, ücret ve benzeri adlar altında hiçbir şekilde para talep edilmeyecektir” emrinin de takipçisi olacağız.

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları