loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Meclis aday adayı listelere isyan etti: Haksızlık!

CHP'li Meclis aday adayı listelere isyan etti: Haksızlık!
Tarih: 03.03.2014 - 17:56
Kategori: Yerel

Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Saim Gül listelerde ilk sıralarda yer alan, arka arkaya aday gösterilen ve daha önce AKP ve ANAP’ta görev yapan kişilere yer verilmesine tepki gösterdi...

CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Saim Gül, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, Genel Merkez tarafından hazırlanan Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Listesinin ilk sıralarında ve arka arkaya aday gösterilen ve daha önce AKP ve ANAP’ta görev yapan kişilere yer verilmesine tepki göstererek;

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden sonra İstanbul genelinde ve özelikle Büyükçekmece’de yapılan
atamalar ile ilgili araştırma komisyonu kurarak sorgulanmasını, talep etti.

CHP’li Saim Gül, 2004 ve 2009 tarihleri arası Beyoğlu Belediye Meclis Üyeliği yapmış ve 2009 yılında Beyoğlu Sivil Toplum Örgütleri tarafından başlatılan imza kampanyası ile Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak Saim Gül’ün gösterilmesi için parti genel merkezinden talepte bulunmuşlardı. Daha sonra Saim Gül, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olarak, 2014 yerel seçimleri için Büyükçekmece ilçe Başkanlığı’na başvuruda bulunmuştur.

Saim Gül tarafından gündeme taşınan bir çok konu, gazetelerde ve haber sitelerinde yer almıştır. Özelikle, Tarlabaşı ihalesi, AKP İl Binası ve Karaağaç Tekkesi Plan Tadilatı ve Kiptaş AŞ.’nin arsa satışı ile oluşan Bir Buçuk Milyonluk kamu zararı, Galataport Projesi ve Yapılan İhale, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Süreci ve Okmeydanı İmar Planlarında Yapılan Usulsüz Uygulamalar, Alibeyköy’de 470 bin metrekarelik park alanının imara açılması ve AVM ve Eğlence Merkezine Dönüştürülmesi (Alibeyköy Vialand), Okmeydanı’nda Tarihi Fatih Sultan Mehmet Namazgahı Minberi ve Minarenin Usulsüzce Sökülmes, Okçular Tekkesi ve Okmeydanı İmar planları ile mağdur olacak binlerce yurttaş ve kapanacak işyerleri, Kanal İstanbul gibi bir çok önemli konu haber sitelerinde yer almıştır.

Saim Gül, yapmış olduğu açıklamada;

“Yıllarca partinin sade bir üyesi ve aynı zamanda eski bir meclis üyesi olarak yaptığım çalışmalar basında ve haber sitelerinde yer almış ve bir çok parti yöneticimizin, arkadaşlarımızın takdirlerine ve övgülerine mazhar olmuş, partimizin bir üyesi olarak, 30 mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olarak başvuruda bulundum, fakat partimizin yetkili organları bizi ikinci kez mağdurederek liste dışı bırakmışlardır. Görülen o ki, daha önce yapmış olduğumuz başarılı çalışmaları veya liyakatimizi aday olmamız için yeterli görülmemiştir, Eyvallah, canları sağ olsun. Şahsıma ve İstanbul genelinde fedakarca çalışan diğer partili arkadaşlarıma, yapılan bu haksızlıkları, partimizin başarısı için ve Ülkemizin son yıllarda yaşadığı sıkıntılardan dolayı, bizlere yapılan bu haksızlığı şimdilik görmezlikten geleceğiz, yine partimizin başarısı için çalışacağız.

Fakat, İstanbul genelinde belediye başkan ve meclis üyesi atamalarında yaşanan mağduriyetleri, hakkaniyette uygun olmadığını ve vicdanların kabul etmediğini şimdilik zülfi yare dokunarak sadece küçük bir hatırlatmada bulunacağız.

Özelikle, Genel Merkez tarafından açıklanan ve internette yayınlanan, Büyükçekmece meclis üyesi aday listelerinin ilk sıralarında yer alan ve diğer partilerde geçmişte görev yapan veya daha önce aday olan kişilerin özelikle Ak partide görev yapan kişilere ön sıralarda aday gösterilmesi, yıllarca emek harcamış bir Cumhuriyet Halk Partili olarak, yapılan bu atamalar, bizleri derinden üzmüş ve yüreğimizi incitmiştir. Elbette bu kişiler de partimizde aday olabilirler, fakat parti içerisinde, uzun yıllar fedakarca görev yapmış arkadaşlarımızın listenin arka sıralarında yer alması veya aday gösterilmemesi, diğer taraftan geçmişte Ak partide veya diğer partilerde görev yapan arkadaşların ön sıralarda ve arka arkaya aday gösterilmesi örgütümüzce hoş karşılanmamıştır. Parti yönetimi, daha adaletli ve daha liyakata ugun hakkaniyetli bir liste hazırlayabilirdi. Maalesef geçmişte olduğu gibi, bu seçimlerde de aday belirleme konusunda
haksızlıklar yapılmış ve temsilde adalet için gerekli hassasiyet gösterilmemiştir. Her şeye rağmen yine de partimizin başarısı için çalışacağız. Fakat bu tabloyu gören her CHP'li, atanan adaylar ile ilgili atamanın hakkaniyete uygun olup olamadığını, hangi kriterlerin veya değerlerin ön plana çıkarıldığını bundan sonraki süreçlerde elbette sorgulayacaktır. Seçimlerden sonra da yaşanan bu haksızlıklar, İstanbul'un geneli için, Genel Başkanımız tarafından kapsamlı bir şekilde muhakkak sorgulanmalı veya nedenleri ile ilgili gerekli incelemeyi yaptırmalıdır. Ancak bu şekilde geçmişte yapılan hatalar görülür ve gerekli dersler çıkarılabilir. Ayrıca birilerinin yangından mal kaçırır gibi hazırlamış olduğu listeler varsa, bunlar tespit edilip ve gereği seçimlerden sonra yapılmalıdır” dedi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları