loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Moroğlu, ''SGK’ya Destek, emekliye Köstek'' primini sordu

CHP'li Moroğlu, ''SGK’ya Destek, emekliye Köstek'' primini sordu
Tarih: 23.01.2014 - 14:56
Kategori: Siyaset

İzmir Milletvekili Moroğlu, ''SGK’ya Destek, emekliye Köstek'' primini sordu..

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, emeklilik ardından yeni iş kuran girişimci emeklilerin “SGK Destek Primi” kesintisi sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Pek çok emeklinin kurduğu işleri tasfiye etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Moroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’e, “kaybettikleri sermayelerinin üstüne bir de prim borcu eklenen” emekliler için “SGK Destek priminin kaldırılması ya da prim borçlarının silinmesi düşünülmekte midir” diye sordu.

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, SGK Destek primi adı altında girişimci emeklilerden alınan, ancak hayat şartları gereği yeniden çalışanların “Emekliye Köstek Haracı” olarak adlandırılan kesintiyi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Emeklilerce kendisine iletilen bilgilere göre; emekli girişimcilerden kesilen Sosyal Sigortalar Kurumu destek primlerinin pek çok “emekli girişimci”yi zora soktuğunu belirten Moroğlu, “Ülkemizde girişimcilik önem taşımaktadır. Buna yönelik olarak eğitimler verilmekte, yeni iş kuranlara çeşitli desteklerin sağlanması için kredi olanaklarının arttırıldığı ifade edilmektedir.

Girişimcilik ekonomik kalkınmada olduğu kadar istihdam yaratma açısından da önem taşımaktadır. Ancak emekli girişimciler açısından SGK destek primi kesintisinin yapılması tüm birikimini ortaya koyan emeklileri zora sokmaktadır” dedi.

Pek çok emeklinin kurdukları işleri tasfiye etme noktasında olduğuna dikkat çeken Moroğlu, şöyle devam etti: “Kaybettikleri sermayelerinin üstüne bir de SGK destek primi borçları eklenmektedir. Çok sayıda vatandaşımızı mağdur eden bu durumun bir an önce yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.”

-“Kaç emekliden kesinti yapılıyor”-

İzmir Milletvekili Moroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu:

1) Kaç girişimci emekliden SGK destek primi kesintisi yapılmaktadır?

2) Destek primi borcunun ödeyemeyen kaç girişimci emekli bulunmaktadır? Bu borçların toplamı ne kadardır?

3)Girişimci emeklilerin maaşından yapılan SGK destek priminin kaldırılması düşünülmekte midir? Bu konuda yeni bir düzenleme için çalışma yapılmakta mıdır?

4)Birikmiş olan SGK destek primi borçlarının silinerek mağduriyet yaşayan emeklilerimizin rahatlatılması düşünülmekte midir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları