loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Nazlıaka kadın cinayetlerinde rakam verdi

CHP'li Nazlıaka kadın cinayetlerinde rakam verdi
Tarih: 11.07.2014 - 16:58
Kategori: Kadın

Ankara Milletvekili Nazlıaka, ''2014′ün ilk 6 ayında 129 kadın öldürüldü, 58 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi, 292 kadın yaralandı''

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 2014′ün ilk 6 ayında 129 kadının öldürüldüğünü, 58 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiğini, 292 kadının yaralandığını bildirdi.

Nazlıaka, Meclis’te bazı kadın ile Gelecek İçin Gençlik ve Gündem Çocuk dernekleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de son 10 yılda sistematik olarak kadın cinayetleri işlendiğini ifade etti.

Bu yılın Haziran ayında 17 kadın ve kız çocuğunun öldürüldüğüne, 26 kadına tecavüz edildiğine, 56 kadının yaralandığına ve 13 kadının taciz edildiğine dikkati çeken Nazlıaka, kadınların yüzde 17,6′sının boşanmak istediği için öldürüldüğünü söyledi. Nazlıaka, yüzde 53′ünün kocaları tarafından öldürüldüğünü, öldürülen kadın ve kız çocuklarının yaşlarının 14 ile 74 arasında değiştiğini kaydetti.

Nazlıaka, 2014′ün ilk 6 ayında 129 kadının öldürüldüğüne, 58 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildiğine, 292 kadının yaralandığına işaret ederek, geçen yılın aynı dönemine göre, erkek şiddetinin arttığını, 2013′ün ilk 6 ayında 88 kadının öldürüldüğünü belirtti.

Geçen hafta iki gün içerisinde 6 kadının öldürüldüğünün altını çizen Nazlıaka, şöyle devam etti: “Böyle bir tabloyla karşı karşıyayken Aile ve Sosyal Politikalar yok bakanımız yine hiç utanıp, sıkılmadan konuşma yaptı, ‘koruma altında olan kadın yok’ dedi. Kendisi ya başka bir dünyada yaşıyor ya paralel evrende yaşıyor ya da gerçekten olup bitenlerden haberi yokmuş gibi davranmayı tercih ediyor. Kendisi bu açıklamayı yaptığı gün 21 yaşındaki Şefika Söylemez kocası tarafından evinin önünde öldürüldü. Sizce Şefika’nın katili sadece kocası mı? Şefika’nın katili bütün bu olaylar karşısında susanlardır, Aile ve Sosyla Politikalar Bakanı’dır, hükümet temsilcileridir. Şefika’yı bu toplum öldürdü. Susan herkes bu suçların birer ortağıdır.”

-Çocuk gelinler-

Nazlıaka, çocuk gelinlerle ilgili verilere de değinerek, geçen yıl 18 yaşın altıda 39 bin evlilik gerçekleştidiğine dikkati çekti. Evlendirilen erkek çocuk sayısı bin 866 iken kız çocuk sayısının 37 bin 481 olduğunu dile getiren Nazlıaka, 16, 17 yaş arasında evlenen her 5 kız çocuğunun birisinin eşiyle arasındaki yaş farkının 10′dan fazla bulunduğunu vurguladı.

Adalet Bakanlığı verilerine göre 2003-2013 yılları arasında mahkeme kararıyla 9-15 yaşları arasında 7 bin 618 çocuğun yaşının büyütüldüğünü ifade eden Nazlıaka, “Bu bir nevi çocuk evlilikleri yapanları koruma altına almak için kullanılan bir araç unsuruna dönüştürülmüş. Tıpkı kadın cinayetlerinin töre ve namus kılıfı altında meşrulaştırılması gibi çocukların yaşları büyütülerek çocuk evlilikler normalleştirmeye çalışılıyor” dedi.

Nazlıaka, Yıldız Tilbe’nin attığı Tweetlerin son derece ırkçı içerikte olduğunu belirterek, “Kendisini kınıyorum. Kendisinin Tweetlerine destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de kınıyorum. Eğer burası gerçekten demokrasiyle yaşanan bir ülke olsaydı bu ırkçı Tweetler, bu nefret söylemi nedeniyle bu kişiler yargılanırdı. Ancak içinde bulunduğumuz dönemde böyle bir yargılanmanın yapılacağını pek öngörmüyoruz. Artık bu nefret söyleminden vazgeçilsin” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları