loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öğüt HSD OGS karmaşasını sordu

CHP'li Öğüt HSD OGS karmaşasını sordu
Tarih: 27.07.2013 - 12:29
Kategori: Siyaset

CHP'li Öğüt, İstanbul'da onlarca vatandaşı sıkıntıya sokan HGS OGS düğümü TBMM gündemine taşındı...

İstanbul'da onlarca vatandaşı sıkıntıya sokan, Başbakan Erdoğan'ın ve kabine üyeleri de dahil bir çok kişinin aracına ceza yazılmasına sebep olan HGS OGS düğümü TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Türkiye'nin en sorunlu trafiğine sahip kenti olan İstanbul'da gişe ve köprülerde sıkıntılar yaşandığını, gişe önlerinde oluşan kuyrukları önlemek amacıyla OGS ve KGS'ye alternatif olarak hayata geçirilen HGS ile ilgili sıkıntıların kamuoyu gündemine de geldiğini ifade eden Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti:

1) HGS VE OGS gişelerinde yaşanan karışıklık ve sürücünün fark etmeden yanlış gişeden geçmesi yüklü miktarda cezaların gelmesine sebep olmaktadır. HGS ve OGS'nin bazı gişelerde ortak, bazılarında da ayrı olmasının gerekçesi nedir?

3) HGS ve OGS gişelerinin birleştirilmesi her iki sisteminde birbirine uygun hale getirilmesi planlanmakta mıdır?

4) Sürücülerin HGS VE OGS geçişlerini karıştırmaları sebebiyle HGS'nin uygulamaya konduğu günden bugüne kaç TL'lik kaçak geçiş cezası kesilmiştir?

5) HGS'de sık sık yaşanan arızalar sürücülere haksız cezalara sebep olmaktadır. Bu haksızlığı gidermek için çalışmanız var mıdır?

6) Yukarıda bahsi geçen OGS VE HGS karışıklığı ile ilgili ve bunu mümkün olduğunca önlemek amacıyla vatandaşlara yeterli ve gerekli uyarılar yapılmış mıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları