loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Onur: Akil adamlar 'onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı...'

CHP'li Onur: Akil adamlar 'onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı...'
Tarih: 03.04.2013 - 15:40
Kategori: Siyaset

CHP'li Melda Onur, çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyetinde, "onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar" şeklinde bir seçim yapıldığını iddia etti...

TBMM - CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Aşkale'de Karasu 2 HES'e ait gölette, 5 TEDAŞ işçisinin hayatını kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.

İşçilerin, gölette boğularak hayatını kaybettiğini izlediklerini, ciddi bir kurtarma skandalı yaşandığını ifade eden Onur, sorumluların Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olduğunu savundu.

Çözüm sürecinde rol alacak akil insanlar heyetine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Onur, içeriği ve ne yapacağı bilinmeden, görev tanımı yapılmadan bir takım isimler üzerinde konuşulduğunu, o isimlerin yıpratıldığını belirtti.

Onur, şunları kaydetti:
"Ciddi, önemli ve hassas süreçte, önce bu akil adamlar ne yapar, ne kadar bağımsız çalışır, kime bağlı olur, bir görev tanımı, eylem planı yapılması gerekirdi. Bunun, Meclis'te yapılması gerekirdi. Bu eylem planına uygun isimler, Meclis'te oluşturulacaktı. Bu, 'onun sevdiği adam, bunun sevdiği sanatçı, onun sevdiği yazar' şeklinde bir seçim yapılmış. Başbakan talimat verecek, ülkeyi gezecekler. Ama 'ülkenin, gazetelerindeki odalar kadar sıcak ve rahat olmadığını, film setleri kadar suni ve parlatılmış olmadığını görürler' diye umuyorum.

Bu sürece bakarken, bu konunun toplumda nasıl algılandığı yönünde araştırma kuruluşlarının kamuoyu yoklama çalışmalarına iyi baksınlar, rakamlara iyi baksınlar. Çünkü çok ağır sorularla karşılaşacaklar. Keşke bu akil arkadaşlarımızı, Başbakan'ın talimatlarından sonra, bu sorularla nasıl başa çıkacaklarına dair bir formasyona, eğitime tabi tutsalar. Çünkü görünen o ki 7 bölge dolaşıp, vatandaşı bu sürece ikna etmeye katkıda bulunmaya çalışacaklar. Görevleri zor, Allah kolaylık versin."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları