loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Oran'dan Erdoğan'a ağır ifadeler

CHP'li Oran'dan Erdoğan'a ağır ifadeler
Tarih: 19.04.2013 - 15:48
Kategori: Siyaset

CHP'li Umut Oran: "Başbakan, şehit yakınları ve gazileri kandırmaya çalışmasın. Artık gaziler de şehit aileleri de sizin içi boş sözlerinizden bıktı" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, hükümetin bugüne kadar şehit yakınları ve gaziler için hiçbir şey yapmadığını savunarak, "Başbakan, şehit yakınları ve gazileri kandırmaya çalışmasın. Artık gaziler de şehit aileleri de sizin içi boş sözlerinizden bıktı" diye konuştu.

Oran, TBMM'de gazi ve şehit yakınlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, hükümetin bugüne kadar şehit yakınları ve gaziler için hiçbir şey yapmadığını savunarak, "Başbakan, şehir yakınları ve gazileri kandırmaya çalışmasın. Artık gaziler de şehit aileleri de sizin içi boş sözlerinizden bıktı" dedi. Oran, 3 Ekim 2008 tarihinde Hakkari Aktütün'de saldırıya uğrayan Baran Timuçin'in 2011 yılında AK Partili Esenyurt Belediyesinde gazi kontenjanından işe girdiğini söyledi. Timuçin'in Şubat ayında müdüründen izin alıp periyodik kontrollerini yaptırmak ve tedavi olmak için hastaneye gittiğini söyleyen Oran, Timuçin'in,5 Şubat 2013 tarihinde hastaneye gittiğini, 23 Şubat 2013 günü gereken muayenenin yapılarak, istirahat verilip, hastaneden çıktığını belirtti. Timuçin'in 19 Şubat'ta TBMM'ye diğer gazi arkadaşları ile geldiğini anımsatan Oran, "Bütün partileri ziyaret ettiler. Gazilerin protez ihtiyacı tam olarak karşılanmadığı için bütün partilere taleplerini ilettiler" dedi.

Oran, gazilerin taleplerinin eskiden gazilere birinci sınıf protez ve ortez sağlandığını ancak AK Parti'nin çıkardığı sağlık uygulama tebliğine göre gazilerin protez ve ortezlerine sınırlama getirildiğini savundu. Esenyurt Belediye Başkanı'nın Baran Timuçin'i Meclis'i ziyaret ettiğini öğrenerek işten çıkardığını kaydeden Oran, sözlerine şöyle devam etti:

"Baran ile Esenyurt Belediye Başkanı karşılaşıyor. Orada da Esenyurt Belediye Başkanı diyor ki 'şimdi git seni Kılıçdaroğlu kurtarsın' Biz bütün bunları yazılı soru önergesi ile Başbakana sorduk cevap bekliyoruz. İşte AKP'nin gazilere, şehit ailelerine verdiği değer bu. İşte AKP'nin gazilere ve şehit ailelerine bakış açısı bu. AKP sürekli olarak gazilerimizi, şehit ailelerimizi adeta isimlerini kullanarak mağdur ediyor. Başbakan çıkıyor yaptığı konuşmalarda şehit aileleri ve gaziler hakkında bir takım palavralar atıyor. Halbuki AKP'nin gerçek yüzü işte burada. AKP'nin şehit ve gazilere yaklaşımı, yalan, dolan, kandırmaca…

Başbakan grup toplantısında çıktı, halktan gelebilecek tepkileri azaltmak için bedelliden gelecek paraları şehit aileleri ve gazilere vereceğiz dedi. Bu parayla Myanmar'a şehitlik yaptılar. Ama şehit aileleri ve gazilere bugüne kadar 1 lira vermediler. 3 yıl önce çıktı dedi ki, 'şehit aileleri ve gazilere ikinci iş hakkını vereceğiz'. Bugüne kadar şehit aileleri bu haktan tam olarak yararlanamıyor. Çünkü kanunda boşluk var. Feragat hakkı tanınmış değil. Dolayısıyla mağduriyet var.

Başbakan grup konuşmasında şehit aileleri ve gazi çocuklarına serbest kart sözü verdi. İki ay geçti bu da yalan çıktı. Bir sürü vaatte bulundu. Bunların bir kısmı harp ve vazife malullerine yönelik, şehit aileleri ve gazilere yönelik hiçbir şey yok. Bu insanlar bu ülkede biz özgür bir şekilde yaşayalım diye canını verdiler. Bu insanlar kollarını, bacaklarını her şeylerini feda ettiler. Onlar önce Türkiye dediler. Onlar vatan sağ olsun dediler. Sen ne dedin? Sen de sektör dedin."

Başbakan'ın Esenyurt Belediye Başkanı'na Baran Timuçin'i hemen işine başlaması için talimat vermesini isteyen Oran, "Başbakan, şehit yakınları ve gazileri kandırmaya çalışmasın. Artık gaziler de şehit aileleri de sizin içi boş sözlerinizden bıktı. Palavraya herkesin karnı tok" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları