loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Orhan Sümer; 'Döviz artıyor emekçinin maaşı eriyor'

CHP'li Orhan Sümer; 'Döviz artıyor emekçinin maaşı eriyor'
Tarih: 08.06.2023 - 15:09
Kategori: Siyaset

Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer “Yükselen döviz kuru ve ekonomideki gelişmeler ile ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

SEÇİM BİTTİ ZAMLAR BAŞLADI

Orhan Sümer, “Cumhuriyet tarihinin en çok yalan söylenen seçim kampanyasını geride bıraktık. Ne yazık ki bu yalanları Saray İktidarı hiç çekinmeden seçim meydanlarında dile getirdi. Vatandaşa ekonomi ile ilgili birçok düzelme olacağı vaadinde bulundu. Ancak seçim bitti zamlar patladı. Fiyatlar yükselişe geçti. Saray İktidarı eğer ekonomi yönetimini bilimsel temellere oturtmadan emirle faiz indirerek düzeni korumaya çalışacaksa bu Türkiye’nin iflası demektir” dedi.

DÖVİZ ARTIYOR EMEKÇİNİN MAAŞI ERİYOR

Orhan Sümer, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun mutlaka değişmesi, dönüşmesi ve şeffaflaşması gerekiyor. Açıklanan sahte rakamlar üzerinden milyonlarca emekçinin maaşı belirleniyor. Türkiye Yüzyılı diye verilen müjde emekçinin maaşından çalınması mıdır?

Seçim öncesi baskılanan döviz için “şimdi serbest bıraktık, normal rakamına yaklaşınca standartta gelecek diyorlar.” Döviz yükseldikçe tüm ürünler zamlanıyor. Emekçinin maaşı eriyor. Sonra maaşlara yapılan zamların bir anlamı kalmıyor. Ekonomide gerçeklikten ve bilimden kopuşun faturası ne yazık ki milletimiz ödüyor” dedi.

MONTAJ SİYASETİ YAPANLAR, EKONOMİDE ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR

Orhan Sümer, “Toplum bizlere muhalefet görevi verdiyse bunu sonuna kadar ve daha sert bir şekilde mutlaka gerçekleştireceğiz. Hata gördüğümüz yerde yanlışı milletimize anlatacağız.  Yalanla, montaj videolarla, sahte propagandalar ve devlet gücünü tamamen bir siyasi partiye kanalize ederek seçim kazananlar, sanmasınlar ki susup, sinip oturacağız. Biz milletin derdiyle dertlenen, daha iyi nasıl olur diye emek veren bir topluluğuz. Mutlaka Türkiye’yi hak ettiği günlere taşıyacağız" dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları