loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Orhan Sümer; Uzaktan eğitimde öğrenciler arasında fırsat eşitsizliği için ücretsiz bilgisayar ve kotasız internet verilmeli

CHP’li Orhan Sümer; Uzaktan eğitimde öğrenciler arasında fırsat eşitsizliği için ücretsiz bilgisayar ve kotasız internet verilmeli
Tarih: 13.08.2020 - 15:43
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 17 Ağustos’ta yeniden başlayacak uzaktan eğitimin öğrenciler arasında fırsat eşitsizliği yaratmaması için önerilerde bulundu.

Sümer, öğrencilere ücretsiz bilgisayar verilmesini, internet kullanımının ücretsiz olmasını ve online eğitim için reklam içermeyen güvenilir bir yazılım geliştirilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen karar uyarınca okulların 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitimin verebileceğini, yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül’de başlayacağını açıklamıştı.

CHP’li Sümer konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kovid-19 salgınının giderek arttığını, öğrencileri ve öğretmenleri salgından korumak için en etkili yolun fiziksel izolasyon olduğunu belirterek okulların açılış tarihinin 21 Eylül’e ertelenmiş olmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi.

UZAKTAN EĞİTİM OLAĞANÜSTÜ OLMAKTAN ÇIKTI

Bilimin öneminin giderek arttığı bir dönemde öğrencilerin eğitimden uzak kalmaması gerektiğini kaydeden Sümer, “Uzaktan eğitim, artık olağanüstü dönemler için tercih edilen bir yöntem olmaktan çıkmıştır. Normal dönemlerde bile takviye eğitimler için kullanılması gereken bir hal almıştır” dedi.

Sümer açıklamasında şu görüşleri dile getirdi.

“Türkiye, yaklaşık 6 aydır uzaktan eğitim sistemiyle tanışmasına rağmen sorunlar giderilmiş değil.

Eğitimcilere göre, öğrencilerin aktif olarak katılamadığı televizyon programlarından istenilen verim alınamıyor. Öğrencinin soru sorduğu ve öğretmenle doğrudan etkileşim içinde bulunduğu online eğitime erişimde yaşanan büyük sıkıntılar ise henüz giderilmiş değil.

ADANA’DA İNTERNET SIKINTISI

Türkiye genelinde internet sıkıntısı yaşanıyor. Örneğin son 5 gündür Adana’nın merkezi mahalleleri olan Cemalpaşa, Kurtuluş, Reşatbey mahallelerinde internet erişimi çok sınırlı. Bu sorun çözülmezse buralarda oturan öğrencilerin durumu ne olacak?

Birçok evde internet erişimi yok. İnternet erişimi olsa bile bütün öğrencilerin bilgisayarı yok. Öğrenciler küçücük cep telefonlarından dersleri takip etmek durumunda kalıyorlar.

ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR, KOTASIZ İNTERNET

Bunlar eğitimdeki fırsat eşitsizliğini giderek derinleştiriyor. Parası olan özel ders bile alırken parası olmayan eğitime erişemiyor.

Bu sorunları gidermek için,

-Öğrencilere bilgisayar, tablet gibi uzaktan eğitim için gerekli malzemeler ücretsiz temin edilmeli.

-Uzaktan eğitim verecek öğretmenler ve eğitim alacak öğrenciler için kota sınırlaması olmadan internet erişi ücretsiz verilmelidir.

-Eğitim için reklam içermeyen, güvenilir bir yazılım geliştirilmelidir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları